25. září 2015 • 09:53

Klopp, Ancelotti či někdo jiný? Liverpool hledá náhradu za Rodgerse

Autor: pod
Vstoupit do diskuse
0
  • Trenéři Carlo Ancelotti, Jürgen Klopp i Garry Monk jsou mezi kandidáty na nahrazení Brendana Rodgerse v LiverpooluTrenéři Carlo Ancelotti, Jürgen Klopp i Garry Monk jsou mezi kandidáty na nahrazení Brendana Rodgerse v LiverpooluFOTO: Koláž iSport.cz

    Došla jim trpělivost. Vedení Liverpoolu se již podle anglických médií rozhodlo, že současný trenér Brendan Rodgers bude muset z kola ven. Osudným se mu stane špatná loňská sezona i začátek té aktuální. Kdo by ho mohl nahradit? Trenérská židle v Liverpoolu je samozřejmě prestižní práce, která přitahuje velká jména. Na 5 možných kandidátů se podívejte v článku.

  • Carlo Ancelotti

    Současný klub: Bez angažmá

    Zkušenost ověnčená tituly. To je Carlo Ancelotti. Italský sympaťák působil naposledy v Realu Madrid, který dovedl v La Décimě, tedy k desátému titulu v Lize mistrů. V další sezoně ale s klubem nezískal ani jednu velkou trofej a musel odejít.

    To mu ovšem na kreditu neupírá. Navíc má zkušenosti i z Premier League, kterou vyhrál s Chelsea. Právě Ancelotti se zdá být největším favoritem na liverpoolské angažmá.

    Carlo Ancelotti Carlo AncelottiFoto Pavel Mazáč (Sport)

  • Jürgen Klopp

    Současný klub: Bez angažmá

    V Dortmundu si udělal velké jméno. A pro většinu fanoušků Liverpoolu je právě Klopp vysněným nástupcem Brendana Rodgerse. Na sobotní zápas s Aston Villou dokonce plánují jít v jeho typické kšiltovce a brýlích.

    Kloppovy týmy se snaží hrát atraktivní fotbal a bavit fanoušky. Své hráče umí impulzivní trenér pořádně namotivovat. Nemá ovšem zkušenosti z jiné než německé ligy.

    Jürgen Klopp Jürgen KloppFoto Reuters

  • Ronald Koeman

    Současný klub: Southampton

    Velmi zkušený trenér, který ví, jaké to je trénovat největší nizozemské kluby. V posledním roce byl navíc více než úspěšný se Southamptonem, kde momentálně působí. S klubem, který prodal největší hvězdy, skončil v Premier League na 7. místě. Výstrahou může být jeho angažmá ve Valencii, kde nedokázal pracovat s hvězdami a zklamal.

    Ronald Koeman Ronald KoemanFoto Reuters

  • Frank De Boer

    Současný klub: Ajax Amsterdam

    Ve své trenérské kariéře zatím nevedl jiný klub než Ajax. Přesto je Frank De Boer hodně respektovaný. A to nejen za vynikající hráčskou kariéru. Slavný nizozemský klub totiž vrátil na vrchol, čtyřikrát po sobě s ním vyhrál ligu. S velmi mladým týmem se mu ale nedaří více prorazit v evropských pohárech.

    Frank De Boer Frank De BoerFoto ČTK

  • Garry Monk

    Současný klub: Swansea

    Jedno z trenérských překvapení v Anglii. Hned když skončil hráčskou kariéru, ujal se Swansea, ve kterém odehrál přes 200 zápasů. A daří se mu nad očekávání. Zároveň je ve svých šestatřiceti letech stále velmi nezkušený a není jisté, zda by zvládl přechod o úroveň výš.

    Garry Monk Garry MonkFoto Reuters

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud