26. září 2015 • 12:30

Fergusona uchvátil bažant a hlásí: De Gea vyhraje United titul

Autor: jab
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Před necelými čtyřmi týdny, kdy s konečnou platností padl jeho přestup do Realu Madrid, si David de Gea málem vzteky rozkousal rukavice. Teď už je ale vše jinak, United pohladili zjitřenou duši španělského reprezentačního brankáře novou luxusní smlouvu a De Gea se odvděčil výjimečným výkonem při výhře v Southamptonu. A podle legendárního kouče Alexe Fergusona dovede United letos k titulu.



Ďáblové okupují v Premier League po šesti kolech druhé místo, o dva body lepší jsou jen rivalové ze City. A další favorité? Arsenal šestý, Liverpool třináctý, Chelsea vlaje na patnácté příčce.

"Jsem v luxusní pozici, druhé místo je zatím velmi dobré. A City v minulém kole ukázali, že ani oni nejsou neomylní," rýpl si do trpké porážky lídra soutěže na domácí půdě s West Hamem Ferguson, který v pátek večer vystoupil před dvěma tisíci hostů na audienci v Bridgewater Hall v Manchesteru. "Pokud budeme na stejné pozici po Novém roce, šance vyhrát zase ligu bude obrovská," neskrývá optimismus.

Na co dalšího přišla během více než hodinové besedy řeč? Legendární skotský kouč promluvil o posilách United, nových i staronových. "Tím, že jsme udrželi De Geu, jsme udělali k titulu velký krok. Je v takové formě, že je schopen ho vychytat," je si jistý Ferguson, který za 26 let působení v United získal s týmem třináct titulů.

De Gea, který si proti Souhamptonu připsal druhý ligový start, si díky novému čtyřletému kontraktu vydělá 200 tisíc liber (7,4 milionu korun) týdně. Je tak bezpečně nejlépe placeným brankářem světa, Petr Čech bere v Arsenalu přesně polovinu.

2436258:gallery:true:true

Senzace jménem Martial

Kromě De Gey chválil Ferguson i Anthony Martiala, 19letého bažanta z Monaka. Klub za neznámého Francouze zaplatil neskutečných 36 milionů liber (asi 1,3 miliardy korun), což fotbalové odborníky zvedlo ze židle. Martial ale za čtyři zápasy nasázel čtyři góly a kritiku umlčel.

"Je to neskutečný hoch, strašně rychlý, může být, kde si zamane. A hlavně nepanikaří, to je skvělá přednost, ta se skoro nedá natrénovat," smekl pro Daily Mail Ferguson.

V 7. kole Premier League si to United rozdají v sobotu s posledním Sunderlandem. Tři body budou povinností.

2436015:gallery:true:true

2435637:gallery:true:true

 

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud