2. října 2015 • 12:59

Wenger mluvil o Čechovi, pak hrozil novinářům. Chtěl odejít jako Vrba

Autor: ČTK, iSport.cz, dvo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

V úterý během tiskové konferenci k nominaci odchodem pohrozil trenér české fotbalové reprezentace Pavel Vrba, dnes ho napodobil francouzský kouč Arsenalu Arséne Wenger. Vytočily ho totiž zvídavé dotazy reportérů, proč do důležitého utkání Ligy mistrů s Olympiakosem (2:3) nepostavil letní posilu Petra Čecha, ale Davida Ospinu, který v utkání chyboval a také otázky ohledně kritiky kouče Chelsea Josého Mourinha.



Arsenal prohrál oba dosavadní zápasy v Lize mistrů a v obou místo Čecha , který prestižní soutěž vyhrál s Chelsea, nastoupil Ospina. V úterý se kolumbijský gólman chybou po rohovém kopu výrazně podepsal pod porážku 2:3 od Olympiakosu Pireus.

"Respektuji, že novináři hodnotí, jak jsme hráli a jestli jsou moje rozhodnutí špatná, nebo dobrá. S tím nemám problém, ale novináři nemají k dispozici všechna fakta, která mě k rozhodnutím vedla," citovala agentura AP Wengera. "Čech i Ospina jsou brankáři světové třídy a je snadné mezi nimi vybírat. To rozhodnutí dělám já a také proto za výsledky a předvedenou hru nesu odpovědnost. Pokud jste zápas viděli a myslíte si, že jsme prohráli jen kvůli Ospinovi, tak pochybuji o tom, že fotbalu rozumíte," dodal podrážděně.

"Jeden odborník v televizi řekne svůj názor a ostatní se toho hned chytnou. Přitom nikdo z kritiků nepřišel se statistikami, které by jasně ukázaly, jak a kde se zápas rozhodl," uvedl Wenger. Trpělivost mu došla ve chvíli, kdy dostal otázku, zda je pravdivé Mourinhovo prohlášení, že v anglické lize je pouze jeden trenér, který není pod tlakem. Ačkoliv ho nejmenoval, mířil tím evidentně na Wengera.

2436237:gallery:true:true

Kouč Chelsea zjevně narážel na skutečnost, že Arsenal získal titul naposledy v roce 2004 a od té doby vyhrál jen dvakrát Anglický pohár. "Přestaňte s tím, nebo ukončíme tiskovou konferenci," prohlásil Wenger.

"Myslím, že už vám docházejí nápady, protože tohle je opravdu, ale opravdu velmi nudné. Jestli máte nějaký dotaz před nedělním zápasem s Manchesterem United, rád ho zodpovím, ale netočme se pořád kolem jedné věci," prohlásil francouzský trenér.

Jen pár dní před Wengerem pohrozil ukončením tiskové konference trenér české reprezentace Vrba , který odmítl odpovídat na dotazy, proč v nominaci na závěrečné zápasy kvalifikace mistrovství Evropy není obránce David Limberský . Hráč Plzně nedávno havaroval v opilosti a jak Vrba, tak předseda FAČR Miroslav Pelta naznačili, že kvůli tomu nebude povolán na duely s Tureckem a Nizozemskem, ke kterým český tým nastoupí už s jistotou postupu na Euro.

Otázky na Limberského? Vrba pohrozil odchodem z tiskovky
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud