5. října 2015 • 04:57

Čech nastudoval posilu za miliardu. Pak objev United vychytal

Autor: pta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nic neponechává náhodě. Brankář Arsenalu Petr Čech je proslulý tím, jak pečlivě se věnuje při předzápasové přípravě studiu soupeřových hráčů. V nedělním šlágru s Manchesterem United (3:0) se mu jeho přístup opět vyplatil. Největší šanci soupeře totiž zneškodnil francouzskému útočníkovi Anthonymu Martialovi, na kterého se speciálně soustředil.



Den před zápasem na oficiálních stránkách Arsenalu pronesl Čech proroctví, které se naplnilo. „Jsme připraveni na to, že bude Martial hrozit,“ uvedl den před zápasem, který se vyvíjel mimořádně příznivě pro jeho tým.

Už po dvaceti minutách měli Kanonýři v kapse třígólový náskok a vypadalo to, že se soupeř nezmůže na odpor. Zdramatizovat jinak jasný duel mohl právě Anthony Martial. V létě mnoho odborníků i fanoušků nechápalo, proč "Rudí ďáblové" z prakticky neznámého fotbalisty udělali nejdražšího teenagera všech dob, když ho z Monaka koupili za 36 milionů liber (1,3 miliardy korun).

2447694:gallery:true:true

Martial znovu ukázal, že v něm dříme výjimečný talent. Ve 44. minutě se dokázal u penaltového puntíku zbavit obránce Perta Mertesackera a rázem stál tváří v tvář Čechovi. Dlouho nečekal a prudce vypáli. Jenže Čech dokázal jeho úmysl vystihnout a míč vyrazil nohou mimo. Čtvrtý gól v Premier League Martial tentokrát nepřidal a Čechův zákrok rozhodl o tom, že United už neudělali neudělali z jasného duelu drama.

„Je vždy dobré mít představu, co můžete od soupeře čekat, protože řada věcí se v jejich zápasech opakuje,“ potvrdil si Čech si při dalším vychytaném čistém kontě platnost pravidla, kterým se řídí.

Petr Čech se zdraví po zápase s kapitánem Manchesteru United Waynem Rooneym
Petr Čech se zdraví po zápase s kapitánem Manchesteru United Waynem Rooneym

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

33. kolo
Články odjinud


Články odjinud