6. října 2015 • 04:57

Nový trenér Liverpoolu? PĚT důvodů, proč by jím měl být Klopp

Autor: pod
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zdá se, že Jürgen Klopp ukončí plánovanou roční přestávku od fotbalu o dost dříve. Liverpool totiž po víkendové remíze na Evertonu vyhodil trenéra Brendana Rodgerse a právě německý stratég je favoritem na uvolněný post. Podívejte se na pět důvodů, proč toto spojení skutečně dává smysl.



1. Kloppův atraktivní styl

Fanoušci Liverpoolu nemohli mít z výkonů svého týmu v posledních týdnech a měsících vůbec radost. To by měl Kloppův příchod změnit. Německý kouč je známý tím, že kromě výsledků mu záleží i na pohledném projevu.

Klopp svým týmům ordinuje rychlý fotbal, důraz dává na bleskový přechod do útoku. Na to má Liverpool ideální typy hráčů. Pod Kloppem by měl dávat mnohem více branek.

2. Umí to s mladými

Liverpool má velmi mladé mužstvo. V útoku je například nejstarším hráčem Daniel Sturridge, kterému je 26 let. Mezi záložníky je pak v podstatě „veteránem“ devětadvacetiletý James Milner.

Klopp s mladými hráči pracuje rád a hlavně velmi dobře. V Dortmundu dokázal, že i z méně slavných jmen dokáže udělat prvotřídní hvězdy. Německý kouč se nasazování mladých vůbec nebojí a umí jejich potenciál rozvíjet.

3. Z hráčů dostane maximum

Asi největší problém Brendana Rodgerse. Přestože v jeho týmu dřímal velký potenciál, až na jednu sezonu ho z něj nedokázal pořádně dostat. Klopp je známý tím, že z hráčů dokáže vymáčknout maximum. A někdy i víc.

Ostatně, momentálně jeden z nejlepších útočníků světa Robert Lewandowski přišel do Dortmundu jako neznámý hráč z polské ligy. Po prvních zápasech se mu fanoušci smáli. Klopp se ho ale zastal a udělal z něj hvězdu.

2447695:gallery:true:true

4. Je favoritem fanoušků

Fanoušci Liverpoolu, to je kapitola sama pro sebe. Naprosto oddaní příznivci jsou pro klub životně důležití. A ti mají v otázce nového trenéra jasno. Chtějí Jürgena Kloppa!

Zatímco německý kouč tak bude mít případně v Liverpoolu velkou podporu, jakýkoliv jiný trenér by byl hned pod velkým tlakem. Fanoušci by se po každém zaváhání ptali, proč Liverpool raději nepřivedl Kloppa.

5. Liverpool jako Dortmund

Klopp bude sice poprvé trénovat mimo bundesligu, Liverpool se ale zdá být pro něj ideálním angažmá. Anglický klub se totiž v mnohém podobá Dortmundu, se kterým slavil Klopp obrovské úspěchy. Stejně jako v Dortmundu se bude moct bouřlivý kouč spolehnout na skvělé fanoušky a vyprodaný stadion v každém zápase.

Liverpool v tuto chvíli také nevlastní kádr na úrovni Manchesterů či Chelsea. Je ale ambiciózním klubem, který chce favoritům zatápět. A to Kloppovi vyhovuje. Navíc má, jak už bylo zmíněno, mladý tým s velkým potenciálem.

2428656:gallery:true:true

2413009:gallery:true:true

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud