27. října 2015 • 13:55

Mourinhovi se kupí tresty. Nadával sudímu, zakáží mu vstup na stadion?

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pozice jednoho z nejlepších trenérů na světě se mu sype pod rukama. José Mourinho se dostal do jedné z nejsložitějších situací v dosavadní úspěšné kariéře. Narůstající tlak v Chelsea řeší tím, že víc a víc kope kolem sebe. Za poslední incidenty v utkání na West Hamu (1:2) mu dokonce hrozí to, že v následujícím ligovém zápase s Liverpoolem nebude smět ani na stadion.



Zdá se, že Mourinho přestává zvládat stále vypjatější situaci v Chelsea. Na mizerné výsledky reaguje křikem, urážkami a ukřivděnými reakcemi, což se mu může ještě víc vymstít. Nejčastější terč portugalského kouče? Jednoznačně sudí.

Mourinho si na rozhodčí stěžoval už po prohře se Southamptonem (1:3) na začátku října. Naznačil, že mají strach pro Chelsea pískat penalty. Od anglické asociace za to schytal pokutu 50 tisíc liber (asi 1,8 milionu korun) a podmíněný zákaz činnosti. "Tento trest je skandální," zuřil a proti verdiktu se okamžitě odvolal.

To ale není zdaleka všechno. Minulý týden Chelsea uhrála v Lize mistrů jen bezbrankovou remízu 0:0 na půdě Dynama Kyjev a Mourinho opět soptil. "Rozhodčí byl slabý a naivní. Byla to jasná penalta," zlobil se. Za to mu hrozí pro změnu trest od UEFA.

Vrcholem zmaru byla víkendová prohra Chelsea na hřišti West Hamu (1:2). V závěru první půle šel po druhé žluté kartě ze hry Matič, mužstvo nasbíralo celkem šest žlutých karet. Za to klub inkasoval automaticky pokutu 25 tisíc liber (asi 942 tisíc korun).

2466915:gallery:true:true

Vyloučení Matiče vytočilo celou hostující střídačku, o poločasové pauze se děly věci. Rozzuřený Mourinho prý zasypal sudí nadávkami, podle britského Daily Mail dokonce odmítl opustit kabinu sudích. "Wenger měl pravdu, jsi za***ná měkota," měl v tunelu sdělit hlavnímu sudímu Jonu Mossovi.

Po přestávce putoval na tribunu, stejně jako asistent trenéra Chelsea Silvino Loura.
Mourinho ke všemu po prohraném zápase odmítl přijít na povinnou hodnotící tiskovku, což jeho a klub bude stát další pokutu.

O peníze v případě jednoho z nejlépe placených trenérů světa (vydělá si až deset milionů liber ročně) vůbec nejde. Mourinho se netají tím, že pány v kravatách z anglické asociace upřímně nesnáší. Ti mu to za poslední výstřelky možná pořádně spočítají.

Disciplinární komise zjišťuje, že s finančními tresty u Mourinha příliš neuspěje, takže možná bude trestat jinak. Podle řádu Premier League Mourinhovi v krajním případě hrozí i zákaz vstupu na stadion pro den utkání. Vedle finanční pokuty je ještě variantou zákazu vstupu na střídačku, kdy by Mourinho mohl s týmem komunikovat prostřednictvím vysílačky, případně za mužstvem dojít o poločasové pauze. Navíc prý trenérovi vzkázali, aby zvážil návštěvu kurzu zvládání vzteku.

Trest by mohl platit už pro víkendový domácí zápas Premier League s Liverpoolem. Pro Mourinha jde o zcela zásadní duel. Právě prestižní souboj hodně napoví o tom, zda u Chelsea vydrží. Obhájce titulu se v tabulce momentálně krčí na 15. pozici a dusí jej obrovská krize.

Pokud s Liverpoolem padne, Mourinho nejspíš bude vyklízet kancelář. Chelsea si může apravit bilanci už dnes (úterý, 20:45) v utkání Capital One Cupu na hřišti Stoke. 

2436237:gallery:true:true

2468213:gallery:true:true

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud