10. listopadu 2015 • 21:00

Předčasný úprk fanoušků na Liverpoolu? Běžná věc, říká novinář

Autor: dvo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Po nedělní porážce Liverpoolu s Crystal Palace (1:2) si trenér Jürgen Klopp postěžoval, že několik fanoušků opustilo stadion předčasně už v 82. minutě, po inkasování druhého gólu. Jak však zjistil britský deník Telegraph, hlavní důvody fanoušků nesouvisely až tolik se špatnou hrou „reds“.



„Gól padl v 82. minutě – tedy 12 minut do konce zápasu. Přesto mnoho lidí začalo opouštět stadion. Když jsem se podíval na hráče, tak jsem se cítil opravdu opuštěně,“ povzdechl si po nedělní porážce Jürgen Klopp.

Fotbalový korespondent Telegraphu z Liverpoolu Chris Bascombe však uvádí, že to je na Anfield Road běžná věc. „Lidí odchází dříve kvůli špatné dopravě a také nepřístupnému parkování kolem stadionu,“ vysvětluje britský novinář.

„Mnoho lidí jde skoro až dvě míle ke svému autu a pak navíc stráví hodinu v zácpě. A vzít si taxi je takřka nemožné,“ říká Bascombe, který navštěvuje zápasy Liverpoolu. „Klub špatná infrastruktura, která od šedesátých let neprošla změnou, vůbec nezajímá,“ dodává.

2482960:gallery:true:true

Podobné problémy však nemají Angličané pouze v Liverpoolu. Týká se to i hlavního města. Jeden z fanoušků londýnského Tottenhamu si také stěžuje na špatnou dopravu. „Metro je po konci utkání nepoužitelné. Jestliže odejdete pár minut před konečným hvizdem, tak se vyhnete hodině čekání na vlak,“ popisuje dopravní situaci po konci zápasu Spurs.

Příznivec konkurenčního Arsenalu zase nabízí svůj pohled na věc. „Občas lidé opustí svá místa o něco dřív a dívají se dál z ochozů. V televizi to pak vypadá hůř, než to doopravdy je,“ říká fanoušek „kanonýrů“.

Německý kouč Liverpoolu hází vinu za předčasný odchod fanoušků na špatnou hru svého týmu. „Jsme (jako tým) zodpovědní za to, že nikdo neopustí stadion minutu před závěrečným hvizdem, protože se ještě může stát cokoliv. To jsme však fanouškům dnes nenabídli. Musíme na tom zapracovat,“ řekl Klopp po utkání s Crystal Palace.

Zklamaný trenér Klopp při prohře s Crystal Palace.
Zklamaný trenér Klopp při prohře s Crystal Palace.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud