28. listopadu 2015 • 10:51

Arsenal škodí, hlásí ekologové. Čech a spol. letí na zápas JEN 14 minut

Autor: pta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Cesta, jak ušetřit síly, nebo zbytečná manýra pro fotbalové hvězdy? Nad způsobem, jakým bude Arsenal cestovat na zítřejší zápas Premier League do Norwiche, se v Anglii rozproudila nebývale živá debata. Petr Čech a spol. totiž k zápasu poletí, ovšem ve vzduchu stráví pouhých 14 minut. Převahu mají kritici tohoto rozhodnutí.



Kdyby Sparta vyrazila na zápas do Jihlavy letadlem, vyvolalo by to pozdvižení. Stejná reakce se nyní objevila i v případě Arsenalu. Místo dvouhodinové cesty autobusem zvolil londýnský tým raději čtvrthodinový let na další zápas Premier League.

Trenér Arséne Wenger tento způsob přepravy bránil na tiskové konferenci. „Když jsme se pro něj rozhodli, byly plánovány práce na silnici. Dostat se do Norwiche je někdy velmi obtížné. Letadlo už tolik nevyužíváme, to spíš autobus, nebo vlak.“

Jenže kritiky tímto vysvětlením neutišil. Ba právě naopak. Extrémně krátkým letem zbytečně škodíte, zatěžujete životní prostředí a podporujete poškozování klimatu, hlásí ekologové.

„Tahle cesta se dá zvládnout za dvě hodiny po zemi. Prostě šílené rozhodnutí,“ vzkázala třeba Ella Gilbertová z iniciativy Plane Stupid. „Přitom jsem celoživotní fanynka Kanonýrů a už jsem si zvykla, že můj tým občas udělá ostudu na hřišti. Líbilo by se mi, kdyby netrápil svoje příznivce alespoň před výkopem,“ podotkla ještě.

Podobně se vyjádřila Jennifer Parkhousová z Přátel Země v Norvichi. „Vypadá to, že (hráči Arsenalu) žijí v nějaké bublině, totálně oddělení od nás ostatních,“ dala najevo rozladění.

V anketě deníku Daily Telegraph však čtenáři zastávají jiný názor. Většina jich Arsenalu doporučuje právě cestu letadlem, na druhém místě je vlak, s výrazným odstupem pak cesta po silnici.

Wenger žertoval: Nejsem spořivý. Počkejte, až vás někam pozvu
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud