2. prosince 2015 • 19:10

Chelsea je nechala jít, teď září. Lukaku a De Bruyne v Anglii excelují

Autor: dvo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Portugalský trenér José Mourinho může jen trpce přihlížet a zpytovat svědomí.  Hráči, které z Chelsea nechal odejít jako nepotřebné, nyní září, zatímco jeho tým se trápí. Romelu Lukaku v Evertonu dosáhl 50. ligové branky a Kevin de Bruyne v Manchesteru City střílí a připravuje gól za gólem. Co by mistrovská Chelsea za takové hráče v současné situaci dala.



Jeden patří mezi nejlepší střelce Premier League. Druhý zase po přesunu z bundesligy vyniká ve střílení a připravování branek. Duo Romelu Lukaku a Kevin de Bruyne se postupně stává noční můrou trenéra Josého Mourinha.

Když v roce 2014 nechal portugalský trenér odejít Lukaka do Evertonu, možná ještě netušil, jak velký talent ze Stamford Bridge pouští. Fanoušci Chelsea už tehdy však tušili, že talentovaný belgický mladík budí daleko víc perspektivy než trio Torres, Eto´o a Ba.

2508420:gallery:true:true

Ačkoliv je letos Lukaku tak trochu ve stínu neuvěřitelného tažení Jamieho Vardyho, který pálí ostošest, tak když se podíváte na jeho střelecké statistiky a vezmete v potaz jeho stále nízký věk, vychází vám z toho jeden z nejlepších útočníků v Premier League.

Střelecké statistiky Lukaka na Ostrovech

Klub Sezona Zápasy Góly
Chelsea 2011/12 12 0
WBA (hostování) 2012/13 38 17
Chelsea  2013/14 3 0
Everton (hostování) 2013/14 33 16
Everton 2014/15 48 20
Everton 2015/16 16 13

Ve své první sezoně vstřelil belgický fotbalista za Everton 16 gólů, ve druhé se dostal na metu 20 zásahů za sezonu a v letošním ročníku má s 13 góly našlápnuto, aby své maximum překonal. Celkově má Lukaku jedny z nejlepších statistik na Ostrovech. Vstřelil 13 branek a na další čtyři přihrál. V poslední pěti po sobě jdoucích zápasech Evertonu skóroval. Pikantní navíc je, že letos nastřádal víc branek, než útočníci „blues“ dohromady.

De Bruyne za City pálí i asistuje

Podobný příběh jako Lukaku prožil i jeho starší krajan Kevin de Bruyne. Ten odešel z Chelsea o půl roku dříve než současný útočník Evertonu. V lednu ho jako nepotřebného nechal Mourinho odejít do Wolfsburgu, kde 24letý Belgičan rozjel velké představení.

Ve své druhé sezoně patřil k nejlepším záložníkům v bundeslize a s Manchesterem City se o něho přetahoval i Bayern Mnichov. Nakonec vyhráli zámožní šejkové, již vlastní anglický klub.

Za De Bruyneho vysázeli na stůl neuvěřitelný balík peněz. Téměř 80 milionů eur (přes dvě miliardy korun) a jejich výrazná investice se klubu začala pomalu ale jistě vyplácet. V letošní sezoně se v 15 zápasech zapsal mezi střelce devětkrát a na osm branek přihrál.

2508421:gallery:true:true

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud