7. prosince 2015 • 10:39

Klopp zuřil: Ukradli nám gól měsíce. Sudí si asi řekl, že hrajeme h...o

Autor: rjm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
Střeďáci na EURO: Koho k Součkovi? Dilema s parťáky i rozestavením
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hodně těžko kousal porážku 0:2 na hřišti Newcastlu liverpoolský manažer Jürgen Klopp. Byl naštvaný kvůli výkonu svého týmu, co říct měl ale i rozhodčím. „Dali jsme Gól měsíce, jenže neplatil, i když měl. Ale Newcastle pak vyhrál zaslouženě,“ shrnul dění na hřišti.



Liverpool pod německým trenérem nastartoval, sbíral body a vítězil. Zejména na hřištích silných soupeřů exceloval. Na půdě Chelsea vyhrál 3:1, u Citizens dal ještě o gól víc a před pár dny v Capital One Cupu smáznul Southampton 6:1. Takže se čekalo, kolik kousků nasází Newcastlu.

Ani s „reds“ nemuselo být tak zle. Tedy pokud by platil gól Alberta Morena. Ten si naběhl za obranu a poslal míč do sítě. Praporek asistenta sudího však vyletěl nahoru a pískal se ofsajd, televizní záběry pak ale odhalily, že chybně. „Jasný gól,“ zuřil Klopp.

2517514:gallery:true:true

Moreno náběh za obranu dokonale načasoval, branka měla platit. „Až tohle asistent sudího uvidí, nebude se cítit dobře. Dali jsme krásnou branku, Gól měsíce,“ dodal pro klubovou televizi LFC TV.

Newcastle šel do vedení poté, co Nizozemec Wijnaldum poslal míč na branku Liverpoolu a jeho pokus tečoval do vlastní sítě slovenský obránce Škrtel. Pak mohl dát gól favorit, jenže neplatil. Manažer Klopp pak žertoval, že branka neplatila proto, že si asistent řekl, když Liverpool nehraje dobře, tak si ten gól prostě nezaslouží…

„První gól zápasu, to byl vánoční dárek,“ prohlásil Klopp. „Pak jsme dali gól i my, ale nebyli jsme dost dobří, tak si asi pomezní rozhodčí pomyslel: Nemůžete střílet prvotřídní góly, pokud budete hrát takové h…o. Musíme si tenhle zápas rozebrat a přemýšlet o něm, proč se to stalo.“

Bývalý záložník Liverpoolu a Newcastlu Dietmar Hamann řekl pro Sky Sports, že domácí přestali před trefou Morena hrát.  „Ten gól vypadal fantasticky, ale nemyslím si, že to byl úmysl. Podle mého také věděl, že má sudí praporek nahoře. Každopádně gól neplatil a nevíme, co by se stalo se zápasem, kdyby to bylo jinak,“ doplnil.

V táboře Newcastlu vládla euforie. Hodně se ulevilo manažeru Stevu McClarenovi. „Tahle výhra má pro nás obrovský význam,“ prohlásil. „Valilo se na nás hodně kritiky. Nezbývalo nám, než zůstat zticha a odpovědět všem na hřišti. Ukázalo se, čeho jsme schopní a doufám, že nás to nastartuje.“

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud