8. prosince 2015 • 04:40

Úplný konec v Chelsea? TŘI varianty, co se stane s Mourinhem

Autor: tb
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
V čem se Pardubice zlepšily? Pánik - bez komentáře. Marinčin by chyběl hodně
Sport Magazín a otevřená zpověď fotbalisty Martina Fenina
VŠECHNA VIDEA ZDE

Probíhající sezona v podání fotbalistů Chelsea připomíná blamáž. Úřadující mistr Premier League se nadále trápí a sílí tlak na odchod trenéra Josého Mourinha. Aby ne. Za určitých okolností může po tomto týdnu Chelsea opustit Ligu mistrů a okupovat sestupové příčky v domácí soutěži. Pokud k tomu dojde, portugalský kouč podle některých britských serverů u „Blues“ skončí. Připravili jsme pro vás tři možné scénáře Mourinha a jeho budoucnosti na lavičce týmu ze Stamford Bridge.



Vyřazení z Ligy mistrů = vyhazov

Ačkoliv je Chelsea v tabulce skupiny G na prvním místě, postup do vyřazovací části soutěže nemá jistý. Anglický klub čeká zlomový zápas na domácím stadionu proti FC Porto. Pokud by totiž  Mourinhovi svěřenci prohráli a Dynamo Kyjev si poradilo doma s posledním Maccabi Tel Aviv, londýnský velkoklub by se s věhlasnou soutěží rozloučil. Podle britského serveru Daily Mirror má Mourinho za úkol postup, jinak se bude pakovat z trenérského křesla bezprostředně po utkání. 

Prohra s lídrem a sestupové příčky? Nepřípustné!

Po další překvapivé porážce v Premier League s nováčkem soutěže Bournemouthnem je Chelsea na 14. příčce nejvyšší anglické soutěže a může být ještě hůř. Při souhře okolností a prohry loňského mistra na půdě senzačního lídra z Leicesteru (sobota 12. prosince) spadne Mourinhova družina až na sestupové pozice. To by bylo podle britského deníku Sun neúnosné i pro majitele klubu Abramoviče, který nad portugalským trenérem zatím drží ochrannou ruku.

Mourinho zůstane

Nejpravděpodobnější scénář. Už několikrát byl charismatický kouč blízko od vyhazovu, ale vždycky ho klubový šéf Roman Abramovič podržel. Vyřazení z Ligy mistrů není příliš pravděpodobné. I když se Chelsea nedaří, zkušený tým by si slušnou výchozí pozici měl udržet, což by zřejmě zachránilo i Mourinha. Za svým bývalým rivalem stojí i legendární trenér Manchesteru United Alex Ferguson. "Není důvod odvolávat jednoho z nejlepších trenérů všech dob. Vyhrál dvakrát Ligu mistrů, získal titul v každé zemi, ve které trénoval. Bylo by pošetilé ho odvolat. Svědčilo by to o špatném vedení klubu," prohlásil. Dalším důležitým faktorem jsou fanoušci. Ti prostořekého trenéra milují, a tak se zdá, že minimálně do konce sezóny Mourinho u Chelsea určitě vydrží.

2516445:gallery:true:true

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud