Jonáš Bartoš
8. prosince 2015 • 12:30

Chystá se NOVÁ Chelsea. Přijde Zlatan? Mourinha nahradí Conte?

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Přezimuje v Chelsea trenér José Mourinho? Pokud ano, za bídné výsledky zaplatí někteří hráči. Portugalský kouč potřebuje výrazného střelce, neomylného zabijáka. Mezi vytipovanými jmény se blýská mimořádná osobnost. ZLATAN IBRAHIMOVIC. Z mnoha důvodů by do Mourinhových plánů určitě zapadal. Pokud ale nepřežije trenér, mluví se o náhradě z Itálie. Klubový majitel Roman Abramovič podle zdrojů z Anglie pokukuje po Antoniu Contem, současném trenérovi italské reprezentace a muži, který s Juventusem třikrát po sobě vyhrál ligu.  



Jiné fotbalové soutěže se pomalu ukládají k zimnímu spánku, v Anglii ale přichází jedno z klíčových období sezony. Už zítra (středa 20:45 ONLINE) čeká Chelsea boj o přežití v Lize mistrů s Portem. V pondělí jde uvadlý soubor na senzaci Premier League, vedoucí Leicester.

Pokud Chelsea zvládne postoupit do jarní fáze Ligy mistrů (doma s Portem jí stačí bod), Mourinho svou pozici pravděpodobně opět ustojí. Pokud by ale „blues“ ve středu selhali a zároveň nezvládli duel s Leicesterem, mohou zůstat bez Ligy mistrů a za určitých okolností spadnout až na sestupové pozice v Premier League.

V tu chvíli by Roman Abramovič zřejmě bouchl do stolu a zavelel k trenérské rošádě. Podle některých britských serverů je v čele seznamu kandidátů Antonio Conte. Úspěšný kouč a bývalý reprezentant momentálně řídí italský nároďák, v letech 2011 – 2014 vyhrál jako kouč Juventusu třikrát po sobě italskou ligu. Pro ambiciózní klub zkrátka velké lákadlo.

Vraťme se ale k situaci, kdy ve funkci zůstane José Mourinho. Pořád jde o pravděpodobnější verzi. Abramovič už měl v hrůzné sezoně několikrát možnost trenéra odvolat, ale zatím to nikdy neudělal. S portugalským koučem chce stůj co stůj držet dlouhodobý koncept a věří, že se tým zmátoří i bez nutnosti trenérského třesku.

V lednovém přestupovém okně dojde zcela určitě k hráčským změnám. Mourinho plánuje nákupy zejména v ofenzivních řadách. Koncovka je největší problém, tam se klub trápí nejvíc. Aktuálně nejlepší střelec Willian zaznamenal pouhých šest branek. Kanonýr z minulé sezony Costa, kterého se klub v zimě velmi pravděpodobně zbaví, je na pouhých čtyřech zářezech, Eden Hazard čeká na gól v Chelsea už 25 zápasů.

2516445:gallery:true:true

2519188:gallery:true:true

Ukecá Mourinho velkého Zlatana?

„Střílení gólů je o individualitách. Kombinace tvoříte kolektivně, ale zakončení je něco výsostně individuálního. Nedali jsme gól proti Stoke nebo Tottenhamu, jedinou branku jsme vstřelili Norwichi. Dávat góly je pro nás velice složité,“ uznal Mourinho.

Proto na hrot potřebuje velkou individualitu, schopného kanonýra. Jeden takový se přímo nabízí. Zlatan Ibrahimovic. Švédský zabiják se nejpozději v létě rozloučí v PSG, kde mu končí smlouva. Anglickou Premier League si ještě nezkusil, sám ale říká, že ve 34 letech je na nejnáročnější světovou soutěž pozdě.

Jenže k Mourinhovi ho pojí mimořádný vztah. Zlatan si pod ním zahrál v milánském Interu. Když v létě 2010 opouštěl Barcelonu, odzbrojil vedení klubu požadavkem, že chce jít za Mourinhem do Realu Madrid.

Portugalský kouč by velkou individualitu třeba dokázal pro Chelsea „ukecat“, navíc by se mu náramně hodil do konceptu. Podle britského Daily Telegraph je Chelsea schopná nabídnout luxusní plat 215 000 liber týdně (8,1 milionu korun). Otázkou je, zda se s PSG domluví už v zimě, nebo by Chelsea čekala až do léta, kdy bude „Ibra“ k mání zadarmo.

Na seznamu londýnského klubu jsou i další útočníci. Mluví se o zázračném střelci a rekordmanovi Premier League z Leicesteru Jamiem Vardym, Chelsea sleduje i Antoine Griezmanna (Atlético Madrid), Saida Berahina (West Bromwich), Gonzala Higuaína (Neapol), Emmanuela Adebayora (bez angažmá), či Alexe Teixeiru (Šachtar Doněck). Velkým přáním je i stoper John Stones z Evertonu.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

30. kolo
Články odjinud


Články odjinud