15. prosince 2015 • 10:53

Walcott je unešený z Čecha: Úplně změnil obranu, je lídrem i v šatně

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Podle útočníka Arsenalu Thea Walcotta posunul brankář Petr Čech obrannou hru londýnského klubu na jinou úroveň. "Kanonýrům" patří po 16. kole v tabulce Premier League druhé místo, s 13 obdrženými góly jsou druhým nejlépe bránícím týmem. Čech navíc už sedmkrát v sezoně udržel čisté konto a o víkendu vyrovnal historický rekord Davida Jamese v počtu vychytaných nul.



"Už když přišel z Chelsea, všichni jsme věděli, jak je dobrý," řekl Walcott na webových stránkách Arsenalu. "Úplně změnil fungování naší obranné čtveřice. Hodně komunikuje, věří nám. Je to vůdčí typ, navíc je lídrem i v šatně," dodal anglický reprezentant.

Třiatřicetiletý Čech do Arsenalu přestoupil v létě po 11 letech v Chelsea, které pomohl čtyřikrát vyhrát anglickou ligu i Anglický pohár, v roce 2012 s ní triumfoval v Lize mistrů a rok nato v Evropské lize. V poslední sezoně ho ale o 10 let mladší belgický konkurent Thibaut Courtois připravil o pozici jedničky.

2526202:gallery:true:true

2510162:gallery:true:true

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud