22. prosince 2015 • 04:59

Čech už sahal po rekordu. ZMRAZIL ho parádní volej Tourého!

Autor: dvo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Byl blízko, ale musí si ještě počkat. Český brankář ve službách Arsenalu Petr Čech sahal ve šlágru 17. kola, kdy se střetly Arsenal proti Manchesteru City (2:1), po historické 170. vychytané nule v Premier League. Všechnu snahu mu však zkazil záložník Manchesteru Yaya Touré, který nechytatelnou střelou zmírnil pondělní porážku City.



Pro Petra Čecha bylo pondělní střetnutí dvou gigantů svátečním duelem. Nejen z toho důvodu, že proti němu stál silný soupeř, ale především proto, že chytal 350. utkání v anglické nejvyšší soutěži.

Na první velký zákrok si musel český brankář počkat až do 23. minuty. Po výborném přistrčení Sergia Agüera se do šance řítil Kevin de Bruyne, prudce vypálil na branku a Čech jeho střelu pohotově vyrazil.

Následovala dlouhá pauza, kdy 33letý brankář pouze kontroloval hru svého týmu. Prvním vážným zákrokem se připomněl v 53. minutě při pokusu Agüera. Další šance City přišla až v 73. minutě, kdy se ke střele ze střední vzdálenosti dostal Raheem Sterling, ale na českého gólmana nevyzrál. Nepovedlo se to ani chvíli poté Wilfriedovi Bonymu, jehož hlavičku Čech kryl.

VIDEO: Podívejte se na sestřih zápasu Arsenal - Manchester City

2536984:gallery:true:true

To už „kanonýři“ vedli v klidu 2:0 a směřovali zápas do vítězného konce. Historická 170. nula už visela ve vzduchu. Jenže přišla onen krutý okamžik! V 82. minutě našel obránce Sagna Yayu Tourého, ten se vůbec nerozpakoval a překvapil Čecha pohotovou střelou z voleje, která skončila v sítí. Čech neměl šanci zasáhnout.

Český brankář tak přišel o možnost osamostatnit se v čele žebříčku gólmanů s nejvíce čistými konty v Premier League. Stále se tak dělí se 169 nulami o první místo s Davidem Jamesem, jehož bilanci vyrovnal v předchozím duelu proti Aston Ville.

Českému brankáři zkazil radost Yaya Touré
Českému brankáři zkazil radost Yaya Touré

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

30. kolo
Články odjinud


Články odjinud