22. prosince 2015 • 15:16

Štastné a veselé? Van Gaal musí porazit Stoke a Chelsea, jinak končí

Autor: pj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Manchester United stanovil Louisi van Gaalovi ultimátum: v následujících dvou zápasech musí uspět, nebo je bez práce. "Rudé ďábly" přitom čekají obtížná utkání. Během tří dnů se střetnou se Stoke City (venku) a Chelsea (doma).



Van Gaalova pozice je ohrožena i z toho důvodu, že na listině volných koučů se ocitl José Mourinho. A Manchester United je ve velkém pokušení Portugalce angažovat. Podle některých zdrojů se již vedení klubu sešlo a dohodlo s agentem Jorge Mendese, který Mourinha zastupuje.

Nicméně odvolaný trenér Chelsea zatím osobní schůzku odmítá z respektu k Van Gaalovi. Toho považuje za svého učitele trenérského řemesla z dob, kdy spolu působili v Barceloně.

Van Gaal, jehož svěřenci v posledních šesti zápasech nezaznamenali jediné vítězství, má dva duely na to, aby složitou situaci ustál. Britská média informují, že pokud nevydoluje proti Stoke (26.12.) a Chelsea (28.12.) šest bodů, bude po Vánocích bez práce.

"Jsem si jistý, že to zvládneme. Proti Stoke to nebude jednoduché, ale je to šance se chytit. Nezáleží na tom, v jak složité situaci jsme. Nesmíme to vzdát. Musíme i nadále tvrdě pracovat a dříve či později dosáhneme výsledků, které chceme. To je naše jediná cesta," řekl španělský záložník Juan Mata, jeden z Van Gaalových oblíbenců.

Mata nestojí o změnu trenéra už jen proto, že by se nerad podruhé v kariéře setkal v jednom týmu s Mourinhem...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

30. kolo
Články odjinud


Články odjinud