23. prosince 2015 • 14:50

Tlak na mladíka! Jdi do Liverpoolu, nutí ho, otec mu vzal pas

Autor: dvo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Přestup do Liverpoolu? Pro někoho splněný sen, pro někoho ale noční můra. Srbský talentovaný fotbalista Marko Grujič prožívá variantu číslo dvě. Jeho mateřská Crvena Zvezda Bělehrad na něho vytváří soustavný tlak, aby podepsal smlouvu s anglickým klubem. Crvena Zvezdě totiž chybí finanční prostředky a prodejem mladého fotbalisty by mohla uhradit své dluhy. Ale hráčův otec je rezolutně proti. „Nedovolím jim, aby zničili mého chlapce,“ řekl Goran Grujič, který s odchodem absolutně nesouhlasí.



Pět milionů liber (180 milionů korun). Tolik Liverpool nabídl srbskému klubu za 19letého Marka Grujiče, s tím že nechá hráče hostovat v Srbsku a na konci sezony zaplatí dalších 730 tisíc liber (2,6 milionu korun) za to, že si ho stáhne. S takovou štědrou nabídkou nemohla Crvena Zvezda v současné situaci nesouhlasit.

Zásadně proti je však hráčův otec Goran Grujič. Ten totiž za celým transferem vidí pouze úmysl srbského klubu, jak získat peníze. „Nedovolím jim, aby zničili mého chlapce,“ řekl otec mladého fotbalisty, který patřil do kádru letošních mistrů světa do 20 let.

„Mluvím o lidech, kteří mají na starosti vedení Crvene Zvezdy Bělehrad. Všichni se od nich odvrátili zády, protože už utratili všechny peníze, které klub měl a teď je chtějí získat Markovým přestupem. Desetkrát za den mu volají a snaží se urgovat, aby podepsal smlouvu s Liverpoolem,“ popisuje Grujič starší, v jaké se jeho syn nachází situaci.

Tlak vytváří média i spoluhráči bez výplat

A to není vše. Tlak na mladého záložníka vyvíjí média i spoluhráči žádající své výplaty. „V novinách se objevují titulky: Gerrardova osmička už na tebe čeká, nebo Kloppe, zavolej mu. Když se v šatně řeší, proč hráči nedostávají své výplaty, lidé z vedení jim tvrdí, že vše záleží na Markovi,“ říká otec nadaného mladíka.

Ten si myslí, že to s jeho synem anglický klub nemyslí upřímně. „Který klub zaplatí šest milionů eur a pak řekne hráči, aby hrál, kde se mu zachce? Žádný. Jestliže to s ním myslí dobře, tak by mu řekli, kdy a kde se v má v lednu hlásit a že ho očekávají,“ zlobí se Goran Grujič.

Zároveň také potvrdil, že s Liverpoolem neproběhlo ani žádné oficiální seznámení. „Jestli jsme byli v kontaktu s Liverpoolem? Podívejte se, mluvili jsme s člověkem z Udine, byl se tu na Marka podívat někdo z Anderlechtu. Ale nejednalo se o přestupu. Pouze si byli zjistit, jaký Marko je. Najednou se objevila story s Liverpoolem. Jediné, co k tomu, mohu říci je, že jeho cestovní pas mám já a syn nikam nepůjde,“ zdůrazňuje Grujič.

„Vyhrál světový šampionát, s Bělehradem je na cestě za ligovým titulem, je logické, že v příštím roce bude jeho cena daleko vyšší. Jenže, někteří lidé chtějí jeho odchod urychlit, aby získali peníze. Řekl jsem řediteli klubu Terzičovi, aby ho nechali být. A jestli se o něho nyní zajímá klub jako je Liverpool, později přijde i lepší nabídka,“ je přesvědčený otec Marka Grujiče.

2535361:gallery:true:true

2526219:gallery:true:true

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud