27. prosince 2015 • 14:44

Ani United, ani Real. Mourinho si prý brousí zuby na anglickou repre

Autor: pod
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bez práce je teprve několik dnů, ale spekulace o novém působišti trenéra Josého Mourinha jedou naplno. Nejnovější informace několika britských deníků hovoří o tom, že Portugalec si dá možná na chvíli od klubového fotbalu pauzu. Rád by totiž převzal anglickou reprezentaci.



Mourinho neustál špatné výsledky Chelsea a po prohře v Leicesteru na lavičce milovaného týmu skončil. Jeho jméno se tak okamžitě začalo spojovat s jinými kluby. Nejvíce se mluvilo o Manchesteru United a Realu Madrid.

Do United už jednou Mourinha lákal jeho respektovaný kolega a přítel Sir Alex Ferguson. Portugalský kouč netají, že spolu mají výborné vztahy. Slavný klub je navíc v krizi a současný trenér Louis van Gaal to má hodně nahnuté.

To se dá říct i o kouči Realu Madrid Rafaelu Benítezovi. Tomu je kromě výbuchu v El Clásiku či prohry ve Villarrealu a Seville vyčítán špatný vztah s hráči. Prezident klubu Florentino Pérez je navíc Mourinhovým obdivovatelem.

Jenže návrat do klubu, kde již Mourinho působil, v tuto chvíli zřejmě není na pořadu dne. Portugalec by totiž mnohem radši zůstal v Anglii. Jenže, trochu nečekaně nemá zájem trénovat žádný klub z Premier League, nýbrž anglickou reprezentaci.

Mourinho již jednou nabídku trénovat Anglii odmítl, podle britských deníků dal ale nyní svému agentovi Jorgemu Mendesovi najevo, že je připravený velkou výzvu přijmout. Údajně ho láká práce s mladými talenty jako Raheem Sterling, Harry Kane či Ross Barkley.

Bývalému trenérovi Chelsea nahrává i fakt, že současnému kouči Anglie Royi Hodgsonovi končí smlouva po EURO 2016 ve Francii. V kvalifikaci byla sice Anglie suverénní, ale až šampionát ukáže, jak na tom tým je.

Na posledních velkých akcích hrdá Anglie vždy vyhořela. Pokud by se to mělo opakovat, musela by už v „Albionu“ nastat výrazná revoluce. Jejím hybatelem by mohl být úspěchy ověnčený José Mourinho.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud