29. prosince 2015 • 13:45

Kdo přál Čechovi? Štěpánek si oblékl dres, Neuer mu dal slib

Autor: pta, iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Výjimečný počin vzbudil zaslouženou pozornost. Brankář Arsenalu Petr Čech si po výhře nad Bournemouthem 2:0 připsal 170. čisté konto, čímž se dostal do čela historických statistik v Premier League. Gratulace mu prostřednictvím sociálních sítí několik dalších fotbalových osobností, tenista Radek Štěpánek a připojila se i Chelsea, v jejímž dresu si Čech připsal 162 nul.



Nový rekord neunikl pozornosti dalších brankářů. Mezi prvními Čechovi na dálku popřál David James, který byl tímto odsunut na druhé místo. „Gratulace. Ještě od něj přijdou další čistá konta. To je chlapík!“ napsal James, který během kariéry chystal za Liverpoolu nebo Manchester City a ještě loni působil v indické lize jako hrající trenér. Na svých 169 čistých kont však potřeboval 572 startů v Premier League, zatímce Čech jich má o 220 méně.

Ozval se také Asmir Begovič, který do Chelsea přišel před touto sezonou na Čechovo místo a plní roli týmové dvojky za Thibautem Courtoisem . Uznání dali najevo na Twitteru také týmoví spoluhráči Aaron Ramsey a Héctor Bellerín. 

2542941:gallery:true:true

Brankář Bayernu Manuel Neuer pro změnu slíbil, že Čechův rekord nepřekoná. "Jsem na to už moc starý a také si nemyslím, že bych v budoucnu dlouho chytal v Anglii," prohlásil. "Smekám před tebou klobouk a dám ti jednu radu: Hraj, co nejdéle můžeš a ještě rekord vylepši. Vím, že už jsi starší, ale doufám, že v Arsenalu a anglické lize ještě dlouho vydržíš," dodal.

Gratulace se objevila i na oficiálním účtu Chelsea, kterou Čech po 11 sezonách v létě opustil. Stejně jako v případě gratulace Arsenalu se pod ní rozvinula na sociální síti bouřlivá debata mezi fanoušky. "Gratulace legendě Chelsea," psali jedni. "Teď je legendou Arsenalu," odpovídali další. Bylo znát, že někteří příznivci Chelsea jen těžko skousávají, že Čech dosáhl rekordního zápisu v dresu jejich londýnského rivala a jen se ukazuje, že i po půl roce je Čechův přestup stále žhavým tématem.

Na twitterovém účtu Chelsea byla každopádně zpráva o Čechově rekordu se zhruba pěti tisíci retweety během včerejška sdílenější, než všechny novinky z utkání s Manchesterem United (0:0).

"Gratuluji svému dobrému kamarádovi Petru Čechovi. Dokázal jsi velkou věc a myslím, že fanoušci Arsenalu jsou moc rádi, že tě mají v týmu," vzkázal bývalý útočník Chelsea Didier Drogba.

Gratulace na dálku k Čechovi doputovala i od jeho kamaráda Radka Štěpánka . Tenista na svém Facebooku poprvé ukázal v dresu Arsenalu. „Rekordní slavnostní dres jsem měl připraven a rád ho vybaluji! Jsem rád, že se o naší zemi ví a mluví po světě i díky tak skvělým a výjimečným Čechům, jako je právě on,“ napsal Štěpánek, který byl během Čechova předchozího angažmá v častém kontaktu s Chelsea a několikrát ho chválil i trenér José Mourinho .

Top 5 gólmanů s nulami v Premier League

170 Petr Čech 
352 - odchytané zápasy v Premier League, 2,1 - počet zápasů potřebných k vychytání nuly. Kluby: Chelsea, Arsenal.

169 David James 
572 - odchytané zápasy v PL., 3,4 - počet zápasů potřebných k vychytání nuly. Kluby: Liverpool, Aston Villa, West Ham, Manch. City, Portsmouth.

151 Mark Schwarzer
514 - odchytané zápasy v PL., 3,4 - počet zápasů potřebných k vychytání nuly. Kluby: Middlesbrough, Fulham, Chelsea, Leicester.

141 David Seaman
344  - odchytané zápasy v PL., 2,4 - počet zápasů potřebných
k vychytání nuly. Kluby: Arsenal, Manchester C.

137 Nigel Martyn
372 - odchytané zápasy v PL., 2,7 počet zápasů potřebných k vychytání nuly.
Kluby: Crystal Palace, Leeds, Everton.

Pozn.: Z nejlepší pětice kromě Čecha působí v PL už jen Mark Schwarzer.

Podívejte se na výběr některých nejlepších Čechových zákroků:

Radek Štěpánek ukázal dres Arsenalu po rekordní Čechově nule
Radek Štěpánek ukázal dres Arsenalu po rekordní Čechově nule

 

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud