31. prosince 2015 • 15:06

Klopp se zlobil i před policií. Jsi měkkej Němec, slyšel od soupeře

Autor: dvo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Trenér Liverpoolu Jürgen Klopp je známý impulzivním jednáními. Skáče, diskutuje se sudími a stačí i burcovat fanoušky. Ve středeční dohrávce 19. kola na půdě Sunderlandu (1:0) tomu nebylo jinak. Rozpálil ho především drsný faul záložníka Jermaina Lense na stopera Mamadoua Sakha. „To je na červenou!“ zlobil se Klopp po utkání na sudího. Kouč poražených Sam Allardyce si však nebral vůbec žádné servítky. „Jsi měkkej Němec,“ opáčil. A v akci byli i policisté na stadionu.



Liverpool vedl po brance Christiana Bentekeho 1:0 a směřoval za druhou ligovou výhrou v řadě. Sunderland však dostal hosty v posledních minutách středečního duelu pod tlak a zkoušel zabojovat o alespoň jeden bod.

V 85. minutě to však s mírou nasazení a agresivity přehnal střídající záložník Jeremain Lens. Když se snažil vypíchnout přihrávku Emreho Cana na obránce Mamadoua Sakha, sestřelil francouzského obránce takovým způsobem, že po ošklivém zákroku udělal kotrmelec ve vzduchu a svíjel se v bolestech.

Sudí Lensův zákrok ocenil žlutou kartou a Klopp pro to neměl pochopení. „Tohle byla situace na červenou kartu,“ zlobil se po utkání německý kouč. „Nechci na sudího křičet: Dej mu červenou, ale když jde hráč takhle do souboje, může se něco zlého přihodit,“ dodal.

Trenér domácího celku Sam Allardyce byl v klidu. Drsný zákrok Lense ho z míry nevyvedl a Kloppově kritice se vysmál. „Jestli si myslí, že za tohle je červená, tak je to měkkej Němec. Byl to faul za žlutou kartu,“ kontroval Allardyce na tiskové konferenci.

Po utkání si však oba trenéři podali ruce a rozešli se v dobrém. Klopp se navíc snažil své rozrušení na hřišti odlehčit. „I tohle je v ceně vstupenky... V případě že se nic neděje na hřišti, sledujte střídačku,“ vtipkoval impulzivní trenér „Reds“ o projevených emocích, které museli krotit i přítomní policisté na stadionu.

2545253:gallery:true:true

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

30. kolo
Články odjinud


Články odjinud