3. ledna 2016 • 17:30

Hiddinkova léčba v Chelsea zabírá! Oživil Costu, Willian pálí z dálky

Autor: dvo, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Léčba nizozemským trenérem Guusem Hiddinkem zabírá. Ze tří odehraných zápasů získala Chelsea 5 bodů a začíná se tabulkou pomalu škrábat vzhůru. „Zoufale jsme toto vítězství potřebovali,“ řekl po výhře 3:0 nad Crystal Palace trenér „blues“. Pod novým koučem ožil především útočník Diego Costa. Ten má pod Hiddinkem bilanci 3 gólů a proti Crystal Palace si dokonce připsal asistenci, což se mu povedlo naposledy před 19 zápasy.



Na začátku sezony se Costovi nedařilo. Nebyl ve formě, skoro to vypadalo, jako kdyby zapomněl střílet branky, na které byla Chelsea v mistrovské sezoně zvyklá. Navíc čelil kritice za údajnou nadváhu.

Pod Hiddinkem ale španělský střelec pookřál. Hned v prvním duelu proti Watfordu (2:2) přispěl k remíze dvěma góly. Ve šlágru proti United (0:0) chyběl kvůli trestu za žluté karty, ale v neděli proti Crystal Palace (3:0) se důrazný útočník opět vrátil do sestavy „blues“ a zářil. Byl to právě on, kdo zařídil první gól Chelsea. Po Fábregasově vysunutí za obranu připravil Oscarovi gól doslova na zlatém podnose.

2547924:gallery:true:true

Ve druhém poločase se parádním kouskem připomněl brazilský kouzelník Willian. Ten potvrdil, že má jako jeden z mála slušnou formu. Poté, co se odrazil míč od Oscara, se zpoza vápna opřel do míče a jeho nechytatelná rána skončila v síti. Domácí brankář Hennessey nevěřil vlastním očím.

Na twitteru se hned objevila zajímavá statistika, která tvrdila, že brazilský záložník v tomto ročníku Premier League vstřelil už tři branky mimo pokutové území, což se letos ještě nikomu nepovedlo.

Costa zvyšoval už na tři nula pro Chelsea.
Costa zvyšoval už na tři nula pro Chelsea.

Jen o pár minut později vstřelil třetí branku Chelsea aktivní Costa, který doběhl na zadní tyči přihrávku Williana a zpečetil tak první ligovou výhru nového trenéra Guuse Hiddinka. „Zoufale jsme toto vítězství potřebovali. Je to dobrý krok kupředu do míst, kde by Chelsea měla být,“ řekl po utkání nizozemský kouč.

"Stále nás čeká hodně práce, do Ligy mistrů se sice teoreticky pořád můžeme dostat, ale Premier League je velmi náročná soutěž. Dokud však budeme hrát takhle, budu spokojený," prohlásil po zápase Hiddink.

I kapitán John Terry hodnotil výkon pozitivně. "Dnes jsme hráli jako v minulé sezoně. I v těchto obtížných podmínkách jsme podali výborný výkon," zmínil hustý déšť, ve kterém se hrálo. 

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud