5. ledna 2016 • 14:14

Chci do Anglie, řekl Guardiola. Vybírá z několika nabídek

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Plekanec promluvil o Kladně: Když se pořád opakují stejné chyby, tak…
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
VŠECHNA VIDEA ZDE

Další hvězdný trenér zamíří do Anglie. Josep Guardiola odtajnil své další profesní plány, zároveň prozradil důvod, proč neprodloužil smlouvu v německém Bayernu. "Je to jednoduché. Chci trénovat v Premier League," vyhlásil 44letý kouč. Může si hodně vybírat. O jeho služby totiž stojí snad všechny velké ostrovní celky.



Jeden z nejúspěšnějších koučů na světě si hledá nové angažmá. Na roční pauzu od fotbalu, jakou si dal po štaci v Barceloně, to tentokrát nevypadá. Guardiola s předstihem oznámil, že po skončení sezony skončí u Bayernu Mnichov, kde ho nahradí Carlo Ancelotti.

S bavorským gigantem vyhrál všechny hlavní trofeje vyjma ligy mistrů, o kterou se pokusí na jaře. Ať závěr sezony dopadne jakkoliv, jisté je, že Guardiola bude balit kufry.

"Důvod, proč jsem neprodloužil můj kontrakt v Německu, je jednoduchý. Chci trénovat v Premier League," prohlásil španělský kouč. "Pořád jsem ještě hodně mladý. Chci novou výzvu, mám před sebou ještě dlouhou kariéru," uvedl Guardiola.

"Chci prozkoumat nové město a chci pracovat v Anglii," neskrýval na úterní tiskové konferenci. "Mám možnost tam pracovat, jsem ve správném věku a myslím si, že teď je ten správný moment tam odejít. Proto jsem se rozhodl udělat tenhle krok," dodal Guardiola.

O jeho přesunu na Ostrovy se mluví delší dobu, teď to potvrdil samotný kouč. Kam úspěšný a vyhledávaný trenér půjde, zatím není jasné. "Z Anglie mám několik nabídek, ale ještě jsem nic nepodepsal," upozornil. "Když budu mít nový klub, určitě vám to oznámíme. Ale v tuhle chvíli nemůžu říct nic dalšího, protože nic není pevně domluvené."

Guardiola se proslavil trenérským angažmá v Barceloně, poté uspěl i na německé půdě v Bayernu. V Anglii se nejčastěji mluví o zájmu Manchesteru City, Manchesteru United či Chelsea.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

30. kolo
Články odjinud


Články odjinud