8. ledna 2016 • 23:05

Klopp nasadil juniory! Liverpool se pak trápil s týmem ze 4. ligy

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Liverpoolu remizovali ve třetím kole FA Cupu na hřišti Exeteru 2:2. Trenér hostů Jürgen Klopp se musel proti soupeři ze čtvrté anglické ligy obejít bez 13 zraněných hráčů. Navíc ještě Liverpool čeká náročný program v lize, a tak mu nezbylo nic jiného, než postavit mladíky z juniorského týmu. Věkový průměr základní sestavy, která nakonec udolala remízu, byl 22,4 let.



Jako první se z branky radoval domácí Exeter. V deváté minutě zatáhl Read míč po pravé straně a přízemním centrem našel Toma Nichollse v pokutovém území. Toho ale neuhlídal José Enrique, nejzkušenější hráč „reds“ na hřišti.

Liverpool se ale okamžitě oklepal a byl to on, kdo převzal otěže utkání. Ve 12. minutě se míč v šestnáctce odrazil od Bentekeho do prostoru, kde byli domácí zadáci, jeden z nich však balón nedokázal odklidit a Jerome Sinclair, 19letý mladík, ho po zemi napálil do sítě.

Doslova šokující závěr prvního poločasu přichystal Kloppově družině domácí Holmes. V první minutě nastavení zakroutil svůj rohový kop přímo do branky Adama Bogdána, který nastoupil místo jedničky Simona Mignoleta.

VIDEO: Podívejte se na sestřih utkání Exeter - Liverpool

Liverpool se opět semkl a byl blízko vyrovnání. Exeter však dlouho odolával. Pomohl mu i senzační zákrok brankáře Olejnika proti Bentekeho hlavičce v 51. minutě.

O vyrovnání se tak postaral až krajní obránce Bradley Smith v 73. Minutě. Střídající Ojo nacentroval do pokutového území, kde se míč dostal právě k Smithovi a ten ho už pouze dorazil za ležícího brankáře Exeteru.

Liverpool tak s velmi mladým týmem pouze remizoval ve třetím kole FA Cupu a čeká ho proti soupeři ze čtvrté anglické ligy odveta na Anfield Road. Podobný kousek se Exeteru povedl už v roce 2005, kdy doma remizoval s Manchesterem United (0:0). V následné odvetě na Old Trafford ale podlehl soupeři 0:2.

FA Cup – 3. Kolo:

Exeter – Liverpool 2:2
Branky: 9. Nichols, 45.+.1 Holmes – 12. Sinclair, 73. Smith

Sestava Liverpoolu: Bogdan - Randall, Ilori, Enrique, Smith - Kent, Stewart, Brannagan, Teixeira - Benteke, Sinclair

Maskot čtvrtiligového Exeteru slaví remízu s Liverpoolem v FA Cupu
Maskot čtvrtiligového Exeteru slaví remízu s Liverpoolem v FA Cupu

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud