10. ledna 2016 • 15:00

Scholes zuří nad United: Nuda, hrozný fotbal a Van Gaal má radost

Autor: dvo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Z Paula Scholese a trenéra Manchesteru United Louise van Gaala velcí kamarádi asi jen tak nebudou. Bývalý hvězdný záložník totiž v posledních měsících patří mezi největší kritiky „rudých ďáblů“. Rýpnutí si neodpustil ani po sobotní výhře v FA Cupu nad Sheffieldem United (1:0), které Manchester docílil až z penalty v 93. minutě. „Ten výkon nebyl vůbec dobrý. Já si však myslím, že Van Gaal s ním je spokojený. Jemu se totiž takový fotbal líbí,“ řekla bývalá ikona United ve studiu stanice BT Sport.



Manchester se na postup do čtvrtého kola FA Cupu, nejslavnější pohárové soutěže na Ostrovech, pořádně nadřel. Třetiligový Sheffield United zdolal až gólem z penalty, kterou v 93. minutě proměnil kapitán Wayne Rooney.

„Hráči jsou sami ze sebe znudění. Týmový duch žádný. Chybí úsměv, radost ze hry. Myslím si, že i Van Gaala na střídačce to nebaví, jenže když předstoupí před veřejnost, tak tvrdí, jak je šťastný,“ pustil se po utkání do kritiky Scholes.

Spasitel Manchesteru United. Wayne Rooney proměnil penaltu a "rudí ďáblové" díky brance v nastavení vyhráli nad Sheffieldem United 1:0.
Spasitel Manchesteru United. Wayne Rooney proměnil penaltu a "rudí ďáblové" díky brance v nastavení vyhráli nad Sheffieldem United 1:0.

Ten patří mezi Van Gaalovy dlouhodobé kritiky. „Za posledních šest měsíců se nic nezměnilo. Tenhle tým hraje utrápený fotbal a trenér je spokojený i s jednobrankovým vítězstvím,“ štve bývalého záložníka, který patřil za éry Sira Alexe Fergusona k oporám klubu a slavil s ním velké úspěchy.

„Vždyť tohle bylo 90 minut nudného, defenzivního… Snad jediná věc, ze které mám radost je, že nemusím jet v úterý do Sheffieldu kvůli odvetě,“ poznamenal ironicky Scholes.

Přidal se k němu i další z bývalých hráčů Manchesteru Owen Hargreaves. „Od United to bylo opravdu špatné. Jediné pozitivum je výsledek. Myslím si, že každému dojde, že dvě střely na branku za celý zápas, na takový tým nestačí,“ podpořil Scholesovu kritiku,

„Nikdy jsem netlačil na to, aby (Van Gaal) skončil. V týmu má kvalitní hráče, ale jeho styl Manchesteru prostě nesedí. On však bude dál argumentovat, že jsou pátí v lize a na čelo ztrácí pouze devět bodů,“ povzdechl si Scholes. „Fanoušci by však klub rádi viděli někde jinde,“ dodal.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud