11. ledna 2016 • 13:32

Wenger měl dobrou zprávu o Rosickém, pak truchlil za Bowieho

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Trenér Arsenalu Arséne Wenger probral na tiskové konferenci před šlágrem s Liverpoolem hned několik témat. Největší radost mu udělal návrat Tomáše Rosického, který se po srpnové operaci kolena vrací do tréninku. Naopak smutný byl francouzský kouč ze smrti britského zpěváka Davida Bowieho, který v pondělí podlehl rakovině.



Kapitán české reprezentace Tomáš Rosický se zranil už před letní přípravou a přestože původně měl chybět jen několik týdnů, nakonec vynechal celý podzim. Teď se konečně vrátil do tréninku, což potěšilo trenéra Wengera.

„Bude s námi tento týden znovu naplno trénovat. Je to fantastické, protože byl mimo hru dlouhou dobu. Je dobré vědět, že máte zpátky v týmu hráče takového kalibru,“ uvedl kouč Arsenalu, který vede tabulku Premier League o dva body před Leicesterem.

Pětatřicetiletý záložník si naposledy zahrál loni v červnu v kvalifikaci mistrovství Evropy na Islandu, kde čeští fotbalisté podlehli 1:2. Právě v tomto zápase si poranil koleno.

Kromě nadcházejícího zápasu na půdě Liverpoolu či dnešního vyhlašování Zlatého míče se Wenger věnoval také mimofotbalovému tématu. Stejně jako mnoho fanoušků ho totiž zasáhla smrt zpěváka Davida Bowieho.

„Jsem samozřejmě fanouškem jeho muziky, ale nejsem expert. Musím říct, že hodně ovlivnil mou generaci. Bylo totiž po druhé světové válce a on nám dal zprávu - buď dostatečně silný, aby jsi byl sám sebou. To bylo velmi důležité,“ ocenil kouč.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud