14. ledna 2016 • 10:40

Rosický už tvrdě maká! Na tréninku Arsenalu si zahrál i s Čechem

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pro české fanoušky to zní jako mimořádně pozitivní zpráva. Tomáš Rosický se tento týden vrátil do plné přípravy Arsenalu. Na úterním tréninku před duelem v Liverpoolu (3:3) byl vidět na jednom hřišti také s Petrem Čechem, druhým českým reprezentantem v týmu. "Je to fantastické," netajil spokojenost z postupného zatěžování 35letého záložníka trenér Arséne Wenger.



Rosický odehrál poslední utkání v červnu za český národní tým, v kvalifikaci na mistrovství Evropy byl u porážky 1:2 na Islandu. V zápase si ale poranil koleno, které ho vyřadilo na dlouhých sedm měsíců.

Český záložník musel na operaci, poté podstoupil dlouhou rehabilitaci. Rosický, který bojuje se zdravotními problémy celou kariéru, ale nejtěžší fázi, zdá se, překonal.

Tento týden poprvé trénoval naplno s týmem, což potvrzují i fotky na webových stránkách Arsenalu. Dobře naladěný český kapitán se připravoval po boku největších týmových hvězd, v brance nechyběl Petr Čech . Třeba se nejlepší čeští hráči posledních let společně brzy objeví i v sestavě Arsenalu.

Tomáš Rosický na tréninku Arsenalu
Tomáš Rosický na tréninku Arsenalu

„Bude s námi tento týden znovu naplno trénovat. Je to fantastické, protože byl mimo hru dlouhou dobu. Je dobré vědět, že máte zpátky v týmu hráče takového kalibru,“ neskrýval potěšení Arséne Wenger.

Kdy se Rosický dostane na hřiště při zápase, zatím stále není jasné. Arsenal má před sebou náročný program zápasů a Wenger věří, že zkušený záložník týmu v klíčové fázi sezony ještě pomůže.

Rosický by se postupně mohl vrátit i do reprezentačního dresu, první utkání odehraje výběr Pavla Vrby 24. března se Skotskem, následně 29. března ve Švédsku. Pokud vše dobře půjde, třeba už do těchto duelů půjde i s týmovým lídrem.

Rosického velkým cílem je letní EURO ve Francii.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud