16. ledna 2016 • 19:38

Sudí poškodil Everton, ten zuří: Chelsea vyrovnala z ofsajdu

Autor: dvo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dresy repre? Neurazí, ale žádná sláva. Konečně zajímavé nápady, ale sráží je…
Dostál: Moc se mi líbí Kovář. Staňkovi pomohla Slavia, kdo ale jako trojka?
VŠECHNA VIDEA ZDE

A zase neprohráli! Fotbalisté Chelsea drží pod trenérem Guusem Hiddinkem sérii šesti zápasů bez porážky. V sobotu proti Evertonu měli ale „blues“ namále. Vyrovnávací gól na 3:3 vstřelil obránce John Terry až v osmé minutě nastavení a ještě k tomu z ofsajdu. Trenér hostů Roberto Martínez zuřil.„Je to srdcervoucí – zasloužili jsme si tři body,“ rozčiloval se 42letý trenér. Jeho protějšek souhlasil. „Nebudu říkat, že jsem to neviděl. Byl to ofsajd,“ řekl po utkání kouč Chelsea.



Bitva mezi Chelsea a Evertonem slibovala pořádný náboj. Přesto fanoušci neviděli v prvním poločase ani jeden gól. Ty totiž začaly padat až ve druhé části zápasu. Everton se dostal postupně do vedení 2:0 po vlastní brance Johna Terryho v 50. minutě a gólu Mirallase z 56. minuty. Chelsea zareagovala dvěma slepenými góly, o které se postarali v 64. minutě Diego Costa a v 66. minutě Cesc Fábregas.

Vyrovnaný stav zápasu vydržel až do 90. minuty. V první minutě nastavení poslal hosty do vedení střídající Funes Mori. Sudí Mike Jones však nastavil základní hrací dobu o sedm minut. A na trávníku se začaly dít věci. Padesát sekund po uplynutí nastavení se z ofsajdové pozice prosadil obránce John Terry a vyrovnal na 3:3.

2562107:gallery:true:true

Hráči Evertonu byli v šoku. Především jejich kouč Roberto Martínez. „Byl to jasný ofsajd, který měl sudí vidět. Ještě horší je, že to bylo 50 sekund přesčas,“ zlobil se po utkání španělský trenér. „Nastavení bylo sedm minut a nakonec se hrálo osm. Je to srdcervoucí – zasloužili jsme si tři body,“ dodal v pozápasovém hodnocení.

Pochybení sudích potvrdil i trenér domácích Guus Hiddink. „Nebudu nic zapírat a říkat, že jsem to neviděl. Byl to ofsajd, ačkoliv ta akce byla technicky provedena dokonale,“ řekl nizozemský kouč.

Ten si na rozdíl od svého kolegy mohl mnout ruce. S Chelsea během svého působení ještě neprohrál. Ze šesti zápasů vybojoval dvě výhry a čtyři remízy. Everton zase po utkání s Tottenhamem (1:1) a Manchesterem City (0:0) přidal další ligovou remízu v řadě.

Radost Chelsea. "Blues" doma zachránili remízu v duelu s Evertonem v deváté minutě nastavení.
Radost Chelsea. "Blues" doma zachránili remízu v duelu s Evertonem v deváté minutě nastavení.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

30. kolo
Články odjinud


Články odjinud