18. ledna 2016 • 20:49

Povstání mohykána z Chelsea. Terry si zaslouží nový kontrakt, říká Hiddink

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
Draft NFL bude honbou na quarterbacky, můžou být hvězdy i propadáky
VŠECHNA VIDEA ZDE

V sobotu odehrál 700. klubové utkání na profesionální úrovni. 694 z nich zvládl v barvách Chelsea, kde je zbožňovaným hrdinou. Kapitán John Terry, který se stal hlavní postavou bláznivé přestřelky s Evertonem (3:3). Teď hraje o svou budoucnost, v létě mu vyprší platný kontrakt. "Dal bych mu novou smlouvu," prohlásil dočasný trenér „blues“ Guus Hiddink.



John Terry na sebe pořádně upozornil v dramatické bitvě s Evertonem. V 50. minutě si srazil centrovaný míč do vlastní sítě. Ruce v dlaních, bezmoc. Jenže jako správný kapitán svou chybu napravil. V 98. minutě pohotovou reakcí v soupeřově vápně zamířil na správnou stranu a vystřelil Chelsea alespoň bod za remízu 3:3.

Legendární šestadvacítka se dostala do extáze. Po gólu, který padl z ofsajdu, v naprosté euforii běžel vstříc nadšeným fanouškům. Doslova skočil na tribunu u trávníku a padl fanouškům do náručí. Chtěl demonstrovat, jak moc pro něj klub znamená. „Jsem váš,“ naznačil a diváci v tu chvíli málem zbořili tribuny.

„Byl to jeden z úžasných momentů. Ano, byl jsem v ofsajdu, o tom není sporu. Ale důležité je, že jsem zvládl míč přehodit okolo gólmana,“ okomentoval Terry svou první branku v sezoně.

V létě mu v Chelsea skončí smlouva. V brzké době si bude muset s vedením sednout a pokusit se dohodnout na novém kontraktu. Chelsea se drží hesla, že hráči po třicítce dostávají pouze jednoroční smlouvy a je otázka, zda ještě vsadí na zkušeného stopera.

2562107:gallery:true:true

V minulé, mistrovské sezoně nechyběl John Terry v ligových duelech ani minutu. V té aktuální se ale svezl s mizérií celého týmu. Jindy opěvovaný lídr modré armády schytal spousty kritiky, na chvíli vypadl ze základní sestavy. Probírala se jeho rychlost, obratnost a vůbec fakt, zda v 35 letech ještě zvládne bránit mladé rychlíky hvězdných soupeřů.

„Jsem pořád hladový, natěšený na fotbal. Chci vyhrávat a chci ukončit kariéru tady. Ale zatím na to nemyslím. Minulý rok to bylo ještě za pár měsíců, kdy jsme s vedením vyřešili mou budoucnost,“ prohlásil Terry. „Když se dostanete do určitého věku, hodně lidí si myslí: 'Je mu 35, brzy 36. Možná už jeho nohy už dosloužily.' Je jasné, že nebudu rychlý celou svou kariéru. Ale psychicky se nyní cítím stejně dobře jako poslední dva, tři roky.“

Slova svého kapitána podpořil i dočasný trenér Chelsea Guus Hiddink. „Pokud se mi na Johnův kontrakt budete ptát teď, odpovím vám spontánně od srdce. A je jasné, co vám řeknu,“ pravil nizozemský odborník. „John proti Evertonu ukázal, jak je důležitý. Nejen vyrovnávacím gólem, ale i jeho přístupem v defenzivě a směrem do útoku. Jeho přínos pro klub je obrovský.“

Hiddink rovněž odmítá dohady, zda Terry ještě na nejvyšší úroveň stačí. „Pro mě není velký rozdíl mezi Johnem z roku 2009, kdy jsem ho tady naposledy trénoval, a tím současným. Můžeme udělat testy a zjistit, jestli ztratil něco ze své rychlosti. Já tam ale nic takového nevidím,“ zdůraznil kouč, který v létě lavičku Chelsea opustí. „Je zdravý, správně trénuje, stará se o sebe tak, jak sportovec v jeho věku musí. Nemyslím si, že by mu klesala výkonnost.“

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud