23. ledna 2016 • 17:20

Tři body, další šediny a brýle na odpis! Klopp byl po výhře na prášky

Autor: dvo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
V čem se Pardubice zlepšily? Pánik - bez komentáře. Marinčin by chyběl hodně
Vaniak: Staněk se ti dostane do hlavy, Vindahl Čechy nepředčí. Na EURO...
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tři body, o pár šedin víc a jedny rozbité brýle. Asi tak nějak budou vypadat vzpomínky německého trenéra Liverpoolu Jürgena Kloppa na sobotní utkání na půdě Norwiche (5:4). Hosté totiž rozhodli o vítězství až v páté minutě nastavení a oslavy byly tak divoké, že při nich Christian Benteke rozbil trenérovy brýle.



Utkání 23. kola Premier League mělo vývoj jako má jízda na horské dráze. Do vedení šel jako první Liverpool po brance Roberta Firmina. Domácí ale otočili zápas ještě během prvního poločasu na 2:1 a těsně po začátku druhé půle přidali třetí branku.

Na tahu tak byli „reds“. Nejdříve snížil kapitán Jordan Henderson, druhý gól v utkání vstřelil Roberto Firmino a obrat na 4:3 dokončil James Milner.

Vedení drželi hosté až do 92. minuty, kdy se Norwichi podařilo vyrovnat po brance Bassonga. V tu chvíli byl německý trenér Liverpoolu Jürgen Klopp zralý na psychiatra. „Je to frustrující inkasovat čtyři góly,“ přiznal po utkání na tiskové konferenci. Pak ale dodal. „Dnes to však nevadí, protože my jich dali pět.“

Když padla devátá a zároveň vítězná branka pro Liverpool, kterou zařídil v páté minutě nastavení střídající útočník Adam Lallana, vypukly na Carrow Road mohutné oslavy hostů. Jürgen Klopp se okamžitě vydal z prostor střídaček až za svými hráči a euforicky s nimi slavil. Juchání liverpoolských bylo tak divoké, až se útočníkovi Christianu Bentekemu povedlo rozbít Kloppovi brýle.

Německý kouč to však přijal s humorem. „Víte, normálně mám s sebou brýle dvoje, ale bez brýlí se brýle těžko hledají,“ laškoval Klopp po utkání s novináři.

Když však přišlo na řadu hodnocení výkonu jeho mužstva, nebylo Kloppovi už tak do smíchu. „Je strašně snadné proti nám hrát. Nemusíte se snažit vytvářet nějaké šance, stačí poslat míč po lajně…“ kroutil nešťastně hlavou. „Po vítězném utkání je to sice humorné, ale vážně, je hrozné, co na hřišti předvádíme,“ přiznal liverpoolský trenér, že výkony jeho svěřenců nejsou ideální.

Liverpool se díky výhře po divokém závěru posunul z devátého na sedmé místo a pomalu se přibližuje příčkám, které zajišťují účast v evropských pohárech.

Německý trenér Jürgen Klopp bez brýlí
Německý trenér Jürgen Klopp bez brýlí

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud