26. ledna 2016 • 16:34

Kdo řekne Van Gaalovi, zda skončí? Legendy United i jedna žena

Autor: tb
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Blíží se konec Louise van Gaala v Manchseteru United? To je otázka, kterou řeší fotbaloví fanoušci po celé Anglii. Jenže skutečné rozhodovací pravomoci má u  „Rudých ďáblů“ pouze dvanáctka vyvolených. Kdo patří do nejvyššího kolektivního orgánu, který rozhodne o budoucnosti kouče?



Takhle si sezonu na Old Trafford rozhodně neplánovali. United ztrácí na vedoucí Leicester po 23. kole Premier League 10 bodů, z milionářské Ligy mistrů vypadli hned ve skupině. Navíc na hru Van Gaalových svěřenců se nedá koukat, alespoň podle názorů fanoušků, kteří jsou s výkony hodně nespokojení.

Fotbal v podání „Reds“ se ale nelíbí ani sponzorům a legendám klubu, které začaly nahlas mluvit o konci nizozemského trenéra na lavičce Manchesteru. Volání vyslyšelo i představenstvo klubu, které má v průběhu několika dnů rozhodnout, jestli Van Gaal zůstane na postu manažera klubu.

Ve správní radě klubu je 12 členů, mezi kterými má největší zastoupení majitelé United, tedy americká rodina Glazerových včetně jediné ženy ve vrcholném orgánu Darcie Glazer Kassewitzové. Hlasovací právo má i nejúspěšnější trenér v historii klubu Sir Alex Ferguson nebo další legenda klubu Sir Bobby Charlton.

Jak nachýlená je Van Gaalova pozice? Podle některých britských médií nabídl po sobotní ligové porážce 0:1 od Southamptonu rezignaci, podle listu The Daily Telegraph však k ničemu takovému nedošlo. 

Van Gaal vyrazil po víkendové prohře se Southamptonem na krátkou návštěvu do rodného Nizozemska na oslavu narozenin svojí dcery. Teď po dvou dnech volna se vrátil zpátky a čeká ho pohovor s jedním z šéfů klubu Edem Woodwardem před víkendovým pohárovým zápasem s Derby County.

Kdo rozhodne o Van Gaalově osudu?

Avram Glazer (výkonný předseda klubu), Edward Glazer (ředitel), Kevin Glazer (ředitel), Joel Glazer (ředitel), John Hooks (nezávislý ředitel), Ed Woodward (výkonný místopředseda), Richard Arnold (manažer), Sir Alex Ferguson (bývalý trenér, ambasador), Bryan Glazer (ředitel), Manu Sawhney (nezávislý ředitel). David Gill (ambasador), Sir Bobby Charlton (ambassdor/klubová legenda), Darcie Glazer Kassewitzová (sestra Kevina, Edwara a Bryana Glazerových) Jamie Reagle (komerční ředitel), Robert Leitao (nezávislý ředitel)

2569877:gallery:true:true

2541046:gallery:true:true

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud