26. ledna 2016 • 10:39

Messiho málem přetáhli do Espaňolu. Chyběl centimetr, šokoval trenér

Autor: dvo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čerstvý držitel Zlatého míče Lionel Messi vůbec nemusel dnes válet v dresu Barcelony. Tedy alespoň té slavnější. Když mu bylo 17 let, byl blízko přestupu k městskému konkurentovi Espaňolu. Na Ostrovech to přiznal trenér Mauricio Pochettino, který ve španělském klubu v roce 2004 hrál. „Byli jsme opravdu blízko. Chyběl centimetr a Messi hrál za Espaňol,“ řekl současný kouč anglického Tottenhamu.



Co, že tak najednou začal argentinský trenér vyprávět skoro 12 let starou příhodu? Donutila ho k tomu slova trenérského kolegy Brendana Rodgerse. Ten prohlásil, že během jeho působení na lavičce Liverpoolu, byl velmi blízko k tomu, aby získal do týmu talentovaného záložníka Delle Alliho, jenž nyní září v dresu Tottenhamu a patří mezi největší anglické talenty.

Pochettino se jeho slovům pouze usmál. Podle něho je takových „přestupů“ spousta „Víte, kolik takových případů se ve fotbale odehraje?“ komentoval Rodgersova slova po utkání s Crystal Palace (3:1). Pro zajímavost nabídl právě svoji zkušenost s argentinským kouzelníkem.

Záložník Tottenhamu Dele Alli je další hvězdou, která by se mohla stát Hráčem sezony Premier League
Záložník Tottenhamu Dele Alli je další hvězdou, která by se mohla stát Hráčem sezony Premier League

„V sezoně 2004/05, kdy jsem hrál za Espaňol, byl klub blízko k tomu, aby podepsal Lionela Messiho. Chyběl opravdu jen centimetr,“ překvapil argentinský kouč britské novináře. „Jenže to je vždy kdyby, kdyby, kdyby…ale fotbal je hlavně o realitě. Není to o tom, co se mohlo stát,“ zdůraznil Pochettino, že dokud hráč nepodepíše s klubem smlouvu, není nic jistého řekl 43letý Argentinec, který po ukončení kariéry Espaňol vedl v letech 2009 - 2012.

Messiho nakonec Espaňol nezískal a ten se pak v dresu slavnějšího rivala vypracoval v jednoho z nejlepších fotbalistů historie. S devatenáctiletým Allim ale stále pracuje. Právě proti Crystal Palace se nadaný mladík blýskl parádní trefou, když přidal druhý gól Tottenhamu, který se nakonec ukázal i jako vítězný. „Jeho branka byla fantastická až neuvěřitelná. Ukázal velkou kvalitu,“ chválil ho kouč Spurs.

Fotbalové přestupy můžete sledovat ONLINE zde >>>

2569883:gallery:true:true

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

30. kolo
Články odjinud


Články odjinud