2. února 2016 • 11:51

Guardiola v City? Na posily přes 5 miliard, Bony má asi smůlu

Autor: pod
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Vancouver - Nashville 1:4. Hronkův tým tentokrát otočit nedokázal
VŠECHNA VIDEA ZDE

Trenér Pep Guardiola už si vybral nové působiště, od příští sezony převezme Manchester City. A tak, přestože ještě musí dokončit sezonu s Bayernem Mnichov, už může v hlavě skládat nový tým. Média po celém světě již spekulují, kdo by do něj mohl patřit a kdo naopak bude muset z kola ven.



Guardiola dostane v Manchesteru City luxusní podmínky. A nejde jen o jeho smlouvu, díky které bude lépe placený než kterýkoliv hráč Premier League, ale také o pravomoce a prostředky na přestupy.

Španělský kouč by měl mít k dispozici na posily až 150 milionů liber (5,3 miliardy korun). Značnou část z napěchovaného rozpočtu by měla spolknout investice za záložníka Juventusu Paula Pogbu, kterého Guardiola hodně chce.

Nejen francouzský reprezentant, o kterého stojí i Barcelona, Real Madrid či Chelsea, je ale přáním nového trenéra. Ten by rovněž rád získal stopera Evertonu Johna Stonese, mladého a vysoko hodnoceného Angličana, kterého marně lákala Chelsea.

Černý Petr pro Bonyho?

Pep Guardiola udělá v kádru Manchesteru City značné změny a to se výrazně dotkne i stávajících hráčů. V plánu budou také odchody. A jedním z „vyvolených“ by mohl být bývalý útočník Sparty Bony Wilfried.

Není tajemstvím, že Guardiola preferuje jiné typy útočníků. Silový hrot jako Bony u něj příliš šanci nemá. Španěl chce pohyblivé a technické fotbalisty s citem pro hru. Proto například z Bayernu vyštípal tehdy nejlepšího střelce klubu Maria Mandžukiče.

Kromě Bonyho je podle britských médií ve velkém ohrožení stoper Eliaquim Mangala, který zatím v Anglii nepřesvědčil a dělá až příliš mnoho chyb. Ideální vztah s Guardiolou pak neměl v Barceloně Yaya Touré, ten je ale v „Citizens“ klíčovým hráčem.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud