2. února 2016 • 12:08

Brighton vítá Skaláka. Trenér ho chválí, fanoušek poslal kresbu

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Plní si sen. Jiří Skalák na poslední chvíli podepsal smlouvu v Brightonu a zkusí si druhou anglickou ligu. První dojmy ofenzivního hráče musí být skvělé. Posila z Mladé Boleslavi se zamlouvá trenérovi i fanouškům, kteří českého reprezentanta zahrnují pozitivními komentáři či dokonce kresbami.



Skalák se už pomalu smiřoval s tím, že jarní část sezony stráví v české lize v barvách Mladé Boleslavi. Jenže poslední přestupový den se rozhýbala velká mašinerie. Skalák odletěl do Anglie, v Brightonu absolvoval zdravotní testy a nakonec k dohodě dospěly i kluby.

23letý talent přijal velkou výzvu a v ambiciózním celku anglické Championship podepsal smlouvu na 3,5 roku. "Naskytla se mi možnost posunout se ve fotbale dál a přišla nabídka, kterou jsem nemohl odmítnout. Anglie byla vždy mým snem a znamená pro mě také další motivaci být ještě lepší," napsal na svůj facebookový profil.

Brighton sledoval Skaláka delší dobu, jednání o transferu se táhla přes tři týdny. Všechny zainteresované strany jsou spokojené, že k dohodě nakonec došlo. "Jiří je velmi všestranný hráč schopný dávat góly. Může nastupovat na více ofenzivních postech, zvyšuje naše útočné možnosti pro druhou polovinu sezony," pochvaloval si novou posilu trenér Brightonu Chris Hughton na klubovém webu.

Kresba, na které je fotbalový útočník Jiří Skalák v novém dresu Brightonu
Kresba, na které je fotbalový útočník Jiří Skalák v novém dresu Brightonu

Aktuálně čtvrtý celek anglické Championship má o českém reprezentantovi slušný přehled. "Je to velmi výbušný a technický hráč, má reprezentační zkušenosti na všech věkových úrovních. Hrál také na špičce české ligy. Jde o hráče, kterého jsme sledovali delší čas a jsme rádi, že Jiřího můžeme přivítat v klubu," dodal Hughton.

Skalákův příchod potěšil i anglické fanoušky. Na internetových stránkách Brightonu se objevil sestřih Skalákových gólů, příznivci kvitují hráčovy útočné schopnosti a zapálení pro anglický fotbal. Jeho příchod si chválí i v komentářích na sociálních sítích.

Mladý reprezentant si na svou první zahraniční štaci přibalil anglický slovník, jehož fotku zveřejnil na svém Instagramu. Jeden z fanoušků dokonce nakreslil povedenou Skalákovu podobiznu, za níž hráč veřejně poděkoval.

Skalák už v úterý s novým týmem poprvé trénoval, v pátek by mohl nastoupit proti Brentfordu.

ONLINE: fotbalové přestupy, spekulace a jednání najdete ZDE »

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud