4. února 2016 • 10:47

Kat gigantů! Před lety Forster šokoval Barcu, teď vychytal Arsenal

Autor: pod
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Jarůšek nechtěl hattrick: Stálo by to peníze, smál se. Jágr mu hokejky nevrátil
Vaniak: Staněk se ti dostane do hlavy, Vindahl Čechy nepředčí. Na EURO...
VŠECHNA VIDEA ZDE

Proč Arsenal neporazil Southampton? Důvod má jméno Fraser Forster. Sedmadvacetiletý brankář předvedl na půdě „Kanonýrů“ hned několik parádních zákroků, domácí hvězdy doslova přiváděl k šílenství. A nebylo to poprvé, kdy se mu něco podobného v kariéře podařilo. I po pár letech musí mít fanoušci v paměti, jak v brance Celtiku šokoval v Lize mistrů slavnou Barcelonu v čele s Lionelem Messim.



Arsenal potřeboval napravit porážku s Chelsea, a proto chtěl doma Southampton za každou cenu porazit. Jen tak se mohl udržet na dostřel prvnímu Leicesteru. Jenže přes velkou převahu domácích nakonec zápas skončil bez branek.

„Kanonýři“ přitom měli v zápase 20 střel, z toho 10 šlo na branku. Míč drželi v 67% hracího času. Jenže nic platné, na Forstera v brance Southamptonu si nepřišli. Několikrát se spálili Mesut Özil i Alexis Sánchez, ostrouhali i další.

2582644:gallery:true:true

Vymazal Barcelonu

Forster svým výkonem proti Arsenalu připomněl ještě legendárnější zápas. Na podzim roku 2012 nastoupil ještě v dresu Celtiku ve skupině Ligy mistrů proti jasně favorizované Barceloně. A domácí šokovali celý fotbalový svět.

Skotský tým totiž naprosto nečekaně zvítězil 2:1, přestože měla Barcelona až neuvěřitelnou převahu. Důkaz? 89% držení míče, 23 střel, z toho 14 na branku.

Jenže Forstera dokázali Lionel Messi, David Villa či znovu Alexis Sánchez překonat jen jednou, v nastavení se trefil právě hvězdný Argentinec. To ovšem bylo málo, Celtic hlavně díky skvělému Forsterovi vyhrál 2:1.

VIDEO | Sestřih památného zápasu Celtiku s Barcelonou

2581567:gallery:true:true

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud