4. února 2016 • 13:20

Sen o EURO se rozplývá. Pro Rosického zřejmě skončila sezona

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dresy repre? Neurazí, ale žádná sláva. Konečně zajímavé nápady, ale sráží je…
Dostál: Moc se mi líbí Kovář. Staňkovi pomohla Slavia, kdo ale jako trojka?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pro kapitána fotbalové reprezentace a záložníka Arsenalu Tomáše Rosického zřejmě skončila sezona. Vyšetření podle deníku Sun odhalilo trhlinu ve stehenním svalu. Český fotbalista se zranil, když nastoupil do utkání proti Burnley po sedmi měsících. Pokud se informace potvrdí, je velmi nepravděpodobné, že Rosický pojede na červnové EURO do Francie.



Pětatřicetiletý Rosický v sobotu nastoupil k prvnímu utkání za Arsenal po osmiměsíční pauze zaviněné zraněním kolene. Jenže v pohárovém utkání s Burnley si už po čtyřech minutách poranil stehno. Původně se mluvilo o pauze šest týdnů, podle vyšetření je však zranění vážnější, než se zdálo.

Zranění Rosického je špatná zpráva pro reprezentačního kouče Pavla Vrbu, ale i pro trenéra Arsenalu Arséna Wengera, který věřil, že mu zkušený záložník pomůže v boji o anglický titul.

"Nikdo z nás tomu nerozumí. O poločase jsem ho nechal rozhýbat. Pozoroval jsem ho a dělal to velmi svědomitě. Pak ho pošlu do hry a po čtyřech minutách se zraní. Viděl jsem, že neběhá optimálně, že málo zvedá nohu. Pak mi řekl, že se zranil," prohlásil Wenger.

"Je to neuvěřitelné. Je to skvělý hráč, ale kariéru mu kazí zranění. Je z toho sám zničený. V pětatřiceti letech je to pro něj těžké," dodal kouč Arsenalu.

Britská média rovněž spekulují o tom, že vzhledem k tomu, že Rosickému v létě končí smlouva, mohlo jít v sobotu o jeho poslední start v dresu Arsenalu.

Zároveň jde o velmi nepříjemnou situaci pro českou reprezentaci. Trenér národního týmu Pavel Vrba totiž jasně řekl, že by bylo potřeba, aby Rosický nejpozději od dubna hrál. Pokud skutečně vynechá zbytek sezony, je jeho nominace na EURO velmi nepravděpodobná.

Tomáš Rosický se po dlouhé době dočkal zápasu za "áčko" Arsenalu. Opět se však zranil
Tomáš Rosický se po dlouhé době dočkal zápasu za "áčko" Arsenalu. Opět se však zranil

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

30. kolo
Články odjinud


Články odjinud