21. února 2016 • 18:50

Chelsea v FA Cupu zacvičila s oslabenými Citizens, vyhrála 5:1

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jako vyměněná působí Chelsea pod trenérem Guusem Hiddinkem. Přestože ne všechno je v její hře ideální, výsledky se dostavily. Naposledy to „Blues“ dokázali v osmifinále FA Cupu, když rozdrtili Manchester City 5:1. Nutno dodat, že zatímco domácí nastoupili v nejsilnější sestavě, „Citizens“ byli hodně oslabení a šanci dostali nezkušení mladíci. Tak jako tak, postup do čtvrtfinále přestižní pohárové soutěže slaví Chelsea.



MATCH OVERVIEW LEGACY

Chelsea se zkušenějším kádrem poprvé využila převahu v 35. minutě, kdy Hazardův centr poslal hlavou do sítě Diego Costa. Soupeři se ale povedlo o chvíli později odpovědět. Z malého vápna míč do sítě protlačil David Faupala, který se v dresu prvního týmu objevil vůbec poprvé.

Po přestávce už ale domácí hráči potvrdili svou kvalitu. Už po třech minutách poslal Chelsea zpět do vedení Willian, třetí gól přidal Gary Cahill a na 4:1 teprve druhou brankou v sezoně zvýšil Eden Hazard. Oscar poté neproměnil pokutový kop, pátý gól však Chelsea přece jen vstřelila zásluhou Bertranda Traorého.

Stejným výsledkem vyhrál také West Ham v Blackburnu. Londýnský tým sice na hřišti druholigového celku prohrával, ještě do poločasu ale skóre otočil a nakonec slavil jednoznačné vítězství.

Do čtvrtfinále postoupil také Crystal Palace. Svěřenci Alana Pardewa sice od Vánoc nedokázali zvítězit v lize, v FA Cupu se jim ale daří a tentokrát po výhře 1:0 vyřadili Tottenham.

FA Cup - osmifinále

Chelsea - Manchester City 5:1
Branky: 35. Costa, 48. Willian, 53. Cahill, 67. Hazard, 89. Traoré - 37. Faupala 

Tottenham - Crystal Palace 0:1
Branka: 45. Kelly 

Blackburn - West Ham 1:5
Branky: 20. Marshall - 26. Moses, 36. a 90. Payet, 64. a 85. Emenike 

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud