21. února 2016 • 22:44

City postavilo ŠKOLKU. Pellegrinimu se smějí za výprask od Chelsea

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kdo viděl sestavu Manchesteru City proti Chelsea, nechápal. Do osmifinále FA Cupu nasadil trenér Manuel Pellegrini na Stamford Bridge pět debutantů, šesti členům základní jedenáctky nebylo dvacet let. Logicky přišel pětigólový nášup, silný celek poprvé pod vedením chilského kouče prohrálo třetí utkání za sebou. Pellegrini za svou sestavu nyní sklízí velkou kritiku a posměch, kouč se hájí tím, že má hodně zraněných a zbytek týmu šetřil na důležité středeční osmifinále Ligy mistrů na hřišti Dynama Kyjev.



Za normálních okolností by šel do zápasu jako mírný favorit Manchester City, aktuálně čtvrtý tým Premier League. Po zveřejnění sestav na osmifinále FA Cupu ale šel kurz na výhru Citizens prudce nahorů.

Manuel Pellegrini vynechal své hvězdy, na trávníku sbíraly zkušenosti nové tváře. Z běžného kádru City nastoupili pouze Demichelis, Kolarov a Zabaleta, zbytek sestavy tvořili mladí, vesměs nezkušení hráči nebo úplní debutanti.

"Bohužel jsme hodně hráčů nemohli použit, věděli jsme, že zůstat v FA Cupu bude velmi složité," vysvětloval na klubových stránkách kouč Citizens. "Šest hráčů je zraněných, k dispozici jsme měli pouze třináct hráčů. Nemohli jsme riskovat zranění těch, kteří jsou v pořádku," hájil se Pellegrini.

Eden Hazard se v utkání Chelsea s Manchesterem City prosadil gólem z přímého kopu
Eden Hazard se v utkání Chelsea s Manchesterem City prosadil gólem z přímého kopu

Naopak Chelsea nastoupila se všemi hvězdami. První poločas se ještě hosté drželi, stav byl vyrovnaný 1:1. Potom se ale projevila kvalita zkušenějších borců, kteří začali sázet jeden gól za druhým.

Vznikl potupný výprask 1:5, k tomu ještě střídající Oscar neproměnil penaltu. Po domácích prohrách s Leicesterem a Tottenhamem jde o další neúspěch celku, který chce útočit na nejvyšší příčky na všech hlavních frontách.

Fakt, že v City šetřili své klíčové hráče na úterní zápas osmifinále Ligy mistrů v Kyjevě, někteří odborníci v Anglii neberou. "Barcelona hrála v sobotu, v úterý je čeká utkání s Arsenalem. Je to stejný program jako u City, přesto nenechali odpočívat jediného hráče," uvedl pro BBC bývalý útočník anglické reprezentace Alan Shearer.

"Vůbec nemá cenu mluvit o nějakém šetření hráčů. City chce být velkým klubem na globální úrovni, mají mnohem více hráčských zdrojů než kdokoliv jiný. Navíc jsem nikdy neviděl hráče jako Suárez , Messi nebo Ronaldo , že by chtěli odpočívat," kritizoval Shearer.

Pellegrini, jehož po sezoně nahradí Josep Guardiola, si třetí porážkou po sobě pěkně zavařil. Na Twitteru se okamžitě spustila lavina vtipných komentářů, kde se trefují do ostudné porážky "dětských City" proti Chelsea.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

30. kolo
Články odjinud


Články odjinud