1. března 2016 • 15:26

Systém 3 – 5 – 2 a miliardy na posily. Co chystá Conte v Chelsea?

Autor: pj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jednání finišují, Antonio Conte se brzy stane novým trenérem Chelsea. Od podpisu tříleté smlouvy ho dělí jediná schůzka s majitelem klubu Romanem Abramovičem. Kormidla by se měl ujmout po EURO, na kterém naposledy povede italský národní tým. Co na Stamford Bridge změní?



Vedení klubu, které zastupovala ředitelka Chelsea Marina Granovská, je dohodnuté s Antoniem Contem na detailech tříleté smlouvy. Podle informací Daily Telegraph nyní zbývá, aby se italský trenér sešel osobně s vlastníkem londýnského celku Romanem Abramovičem. Ke schůzce má dojít brzy v Monte Carlu, kde si definitivně plácnou ke společné budoucnosti.

Conteho požadavkem je, aby Chelsea oficiálně potvrdila dohodu ještě před 24. březnem, kdy italská reprezentace hraje přípravný zápas proti Španělsku. Tím by se vyhnul spekulacím a měl pro svou práci větší klid.

Zdroje z Apeninského poloostrova hovoří také o tom, že se Conte v posledních týdnech intenzivně doučuje angličtinu, aby po nástupu do Chelsea nevázla jeho komunikace s hráči. Ta totiž bude klíčová z hlediska taktických změn.

Conte je velkým fanouškem systému 3 – 5 – 2, který hojně používal během úspěšného působení v Juventusu. Bude fungovat v Premier League? Těžko říct. Zkoušel to Louis van Gaal v Manchesteru United, než se nakonec vrátil ke čtyřčlenné obraně.

2611884:gallery:true:true

Conteho plusem bylo, že hráče Juventusu naučil přepínat mezi formacemi 3 – 5 – 2 a 4 – 3 – 3. Taktickou znalost bude vyžadovat i u hráčů Chelsea. Kdo prý nebude schopný se okamžitě přizpůsobit jiným pokynům, ten ve výběru šestačtyřicetiletého stratéga nemá šanci.

„Na chyby je alergický,“ ví ze své zkušenosti Andrea Pirlo. Conte je posedlý tím, že chce neustále zlepšovat svůj tým. Nezná hranice, nespokojí se s ničím. Hráči musejí studovat sestříhané sekvence určitých taktických úkolů tak dlouho, dokud se jim to nevryjí do paměti a neplní je na hřišti instinktivně.

I podle toho bude probíhat Conteho přestavba kádru, na kterou podle britského listu The Sun dostane od Abramoviče 130 milionů liber (asi 4,5 miliardy korun). Částečný třesk v týmu je nevyhnutelný.

Kdo může přijít? Britská média spekulují například o Arturu Vidalovi (Bayern), Johnu Stonesovi (Everton), Miralemu Pjaničovi nebo Radju Nainggolanovi (oba AS Řím).

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud