4. března 2016 • 04:10

Legendární Scholes se pustil do Arsenalu: Na titul nemá KOULE!

Autor: tb
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zní to jako ohraná písnička. Arsenal od sezony 2004, kdy naposledy ovládl Premier League, nemůže dosáhnout na ligový titul. A přestože v aktuální sezoně týmu Petra Čecha hraje vše do karet, zdá se, že i tento rok jim unikne. Svůj názor na to má i bývalý hráč konkurečního Manchesteru United Paul Scholes. „Když přijde na lámání chleba, nezvládají to,“ obul se do „Gunners“.



Chelsea zažívá nejhorší sezonu za poslední léta a nachází se na 10. místě. Liverpoolu se nedaří až na jednu výjimku dlouhodobě, kluby z Manchesteru ztrácí v probíhajícím ročníku Premier League víc než obvykle.

Přesto dlouho čekající Arsenal, poslední ze známé TOP 5 anglické ligy, má k titulu po další nečekané prohře (1:2 se Swansea) daleko. Premier League totiž vládne překvapení z Leicesteru a v závěsu se drží úhlavní rival Wengerovy družiny Tottenham.

A důvod, proč se zdá být titul pro „Kanonýry“ daleko? Bývalý reprezentant Anglie Scholes má jasno. „Je schopný se Arsenal po dvou těžkých ztrátách vrátit do hry o titul? Pochybuju o tom, nemá na to koule,“ vyjádřil se bez ostychu.

A to hráčům londýnského klubu v průběhu letošního boje o mistra Premier League bývalý pracovitý záložník věřil. „Měl jsem pocit, že s Petrem Čechem a Mesutem Özilem získali na síle a začínal jsem věřit, že by soutěž mohli vyhrát. Ale opět přichází zklamání. Vždycky, když přijde na lámání chleba, nezvládají tlak a ztratí velké zápasy,“ vysvětlil.

2617398:gallery:true:true

Scholes, který za United odehrál úctyhodných 499 soutěžních zápasů, si není jist pozicí trenéra Wengera. „Pokud to nedotáhnou ani v letošní sezoně, pak si myslím, že Wenger bude pod velkým tlakem,“ míní expert, který by po dvaceti letech udělal změnu na postu manažera Arsenalu.

„Gunners“ deset kol před koncem ztrácí na vedoucí „Lišky“ z Leicesteru 6 bodů. Mnozí experti se domnívají, že nečekanému lídrovi dojde dech a svou cestu nedotáhne do konce. Naposled lídr anglické Premier League jen remizoval na domácí půdě s West Bromwichem. Ale i přesto na své konkurenty navýšil náskok, jelikož jeho největší pronásledovatelé prohráli. Právě domácí prohra Arsenalu s o sestup bojující Swansea byla největším překvapením.

„Je to velké zklamání, hráči jsou dole,“ hlesl po zápase trenér Wenger. Zvednou se jeho svěřenci a dosáhnou po 12 letech na titul? Na to si musíme počkat až do půlky května, kdy o vítězi Premier League bude definitivně rozhodnuto. Legendární Scholes jim každopádně nevěří.

2612609:gallery:true:true

Gólman Arsenalu Petr Čech po prohraném utkání se Swansea, ve kterém si přivodil svalové zranění
Gólman Arsenalu Petr Čech po prohraném utkání se Swansea, ve kterém si přivodil svalové zranění

 

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

30. kolo
Články odjinud


Články odjinud