4. března 2016 • 10:33

Nový rival pro Čecha? City chce od léta Neuera z Bayernu

Autor: dvo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Svými zkušenostmi a úspěchy patří brankář Petr Čech mezi elitu Premier League, od této sezony dokonce drží ligový rekord v počtu vychytaných nul. Od léta mu však může přibýt jeden obrovský rival mezi tyčemi. Budoucí trenér Manchesteru City Pep Guardiola si totiž podle deníku Daily Mirror hodlá z Bayernu Mnichov přivést německého reprezentačního brankáře Manuela Neuera.



Na Ostrovech odchytal v různých soutěžích přes 500 zápasů, udržel 174 ligových nul a čtyřikrát vyhrál Premier League. Všechny tyto milníky řadí českého brankáře Petra Čecha mezi TOP brankáře anglické nejvyšší soutěže.

Jenže od nové sezony se vše může změnit. S příchodem španělského trenéra Josepa Guardioly do Manchesteru City nastane v klubu velká revoluce. A k ní by měla patřit i brankářská rošáda, kterou má uznávaný kouč v plánu. Na Ostrovy si totiž chce přivést dosavadní jedničku Bayernu Mnichov Manuela Neuera a odsunout anglického reprezentanta Joea Harta na vedlejší kolej.

Pro Guardiolův způsob hry je typické, že brankář patří mezi hlavní postavy týmu.  V podstatě zastává pozici dalšího stopera. Španělský kouč požaduje kromě skvělého čtení hry především skvělou rozehrávku. A tu má Manuel Neuer výbornou. Už několikrát to předvedl, když si pod tlakem dovolil drzou kličku proti napadajícímu soupeři.

Manchester City se v létě pokusí získat brankáře Manuela Neuera
Manchester City se v létě pokusí získat brankáře Manuela Neuera

To se však nedá s takovou jistotou tvrdit o Joeovi Hartovi - dosavadní klubové jedničce, který hájí branku „Citizens“ už šest let a nikoho mezi tři tyče dosud natrvalo nepustil. Podobně si vede i v anglické reprezentaci.

City ale může narazit při jednáních s německým klubem. Devětadvacetiletý reprezentační brankář má před sebou v Mnichově ještě tříletý kontrakt a patří mezi nejlépe placené hráče. Aktuálně si přijde na 150 tisíc eur (4 miliony korun) týdně. Anglický klub finančně napěchovaný arabskými šejky ale hodlá jednomu z nejlepších brankářů na světě poslat nabídku, kde se bude částka blížit až k 10,5 milionům korun týdně.

Pro Neuera by to byla lákavá nabídka. Vzhledem k úspěchům, které s Bayernem za posledních šest let dosáhl a především ke svému věku, by se navíc letní přestupový termín zdál jako ideální na případný odchod z německého giganta.

2617411:gallery:true:true

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud