7. března 2016 • 19:23

Anglie stojí za Leicesterem. Arogantní kluby se ho bojí, tvrdí expert

Autor: tb
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Vancouver - Nashville 1:4. Hronkův tým tentokrát otočit nedokázal
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pohádkový příběh Leicesteru zná každý fotbalový fanoušek. Malý klub, který doposud hrál o záchranu, neohroženě kráčí za titulem. Nečekaným vzestupem okouzlil mnoho příznivců. Najdou se však i tací, kterým není úspěch „Lišek“ po chuti. Američan Charlie Stillitano si stojí za tím, že kometa letošní sezony nemá co dělat v milionářské Lize mistrů. Anglie se však party trenéra Claudia Ranieriho zastala. A hvězdný útočník Jamie Vardy? Ten se nenechá rozhodit vůbec ničím.



To, že by se Liga mistrů uzavřela jen pro velkokluby, by podle Stillitana přineslo mnohem víc peněz a zábavy. „Příběh Leicesteru je krásný, ale Manchester United do Ligy mistrů patří určitě více než oni,“ prohlásil.

Kouč „Lišek“ Claudio Rannieri reagoval na toto vyjádření velmi trefným způsobem. „Týmy z TOP 5 by se měly zamyslet, proč jsou na 3., 4., 6., 7. a 10. místě Premier Leagu a proč je tak malý klub lepší než oni. Pokud se bojí, nejsou silní,“ řekl nedávno.

Stillitano se podle anglického novináře Martina Samuela opírá o historii klubů a zapomíná na současné fotbalové výkony. „PSV byl ve skupině lepší než Manchester United, Genk byl lepší než Valencie, v osmifinále jsou zcela právem,“ naráží na to, že Američan zpochybnil i účast těchto klubů ve vyřazovacích bojích LM.

2586111:gallery:true:true

Podle uznávaného novináře je Američanova myšlenka až příliš byznysmenská, má mnoho nedostatků a především se zapomíná na kouzlo fotbalu. „Svým vyjádřením také v podstatě řekl, že utkání Anglie s Německem je důležitější než střetnutí se Slovenskem na mistrovství Evropy,“ využil pro vysvětlení naše východní sousedy.

Uzavření Ligy mistrů by také znamenalo, že místo v průběhu letošní sezony fantasticky hrajícího Leicesteru by se diváci mohli „těšit“ například na letos nezáživnou Chelsea či v posledních letech mizerný italský AC Milán.

"Přitom Leicester v zápasech se svými arogantními soupeři z údajné elity vyhrával víc než o jeden gól. Nedivím se, že mají strach," doplnil Samuel.

Ze slov známého kouče Harryho Redknappa, který za svou bohatou trenérskou kariéru vedl například Tottenham nebo West Ham United, by uzavření LM bylo zmaření vynikající práce celého Leicesteru.

„Ranieri se svou družinou napsal jeden z nejlepších příběhů desetiletí,“ uznal skvělou práci trenérského kolegy. I proto by byla nesmírná škoda, kdyby takovému klubu byla zasloužená účast v Lize mistrů odebrána.

Vardy boj o titul nesleduje, raději hraje hry

Tak jako tak, v Anglii jde do tuhého. Bojuje se nejen o kvalifikaci do Ligy mistrů, ale hlavně o titul. Tím se nicméně nestresuje aktuálně nejlepší střelec Premier League Jamie Vardy. „Zápasy Tottenhamu a Arsenalu jsem nesledoval," tvrdil.

„Hodně lidí říkalo, že středeční výsledky nám hrál do karet. Nevím, já hrál Call of Duty,“ připomněl útočník Leicesteru s úsměvem populární počítačovou hru.

„Všichni si mysleli, že jsme tým na sestup. Pod tlakem jsme byli, dokud jsme nebyli zachráněni. Teď už se jenom bavíme,“ prozradil recept „Lišek“ jak na titul.

2620673:gallery:true:true

2620621:gallery:true:true

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud