12. března 2016 • 21:59

Souboj střelců: Lukaku proti Chelsea pálil, Costa měl kousat

Autor: dvo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Chelsea má po sezoně. Skončila v Lize mistrů, v Premier League ztrácí na příčky zajišťující evropské poháry devět bodů a v sobotu ještě navíc vypadla po souboji s Evertonem (0:2) z FA Cupu. Hlavní zásluhu na tom paradoxně měl její bývalý hráč Romelu Lukaku, který ji vstřelil dva góly a rozhodl o postupu svého týmu. V úplně jiném světle se předvedl útočník hostů Diego Costa. Ten se nechal hloupě vyloučit po incidentu s Garethem Barrym.



Je to zabiják. Střelec. Kanonýr. Bomber. Killer a především jistota. O Romelu Lukakovi bychom mohli básnit do nekonečna. Belgický reprezentační útočník potvrzuje své kvality zápas, co zápas.

Jeden takový se hrál v sobotu v rámci FA Cupu proti Chelsea. Klubu, který 22letého útočníka přivedl na Ostrovy. Svoji show odstartoval v 77. minutě, když se po neuvěřitelné individuální akci uvolnil přes čtyři hráče Chelsea a krajanovi Thibautu Courtoisovi v brance nedal šanci.

VIDEO: Oba góly Romela Lukaka

Fanoušci na stadionu i u televizních obrazovek šíleli. Na Twitter okamžitě začaly skákat příspěvky, které hlásaly: „Gól roku.“ To však z dílny urostlého útočníka nebylo vše. Své dílo dokonal v 82. minutě, kdy se dostal do vápna „blues“ a nekompromisně zavěsil. Rozhodl tak o výhře Evertonu 2:0.

Pro Lukaka to byla vůbec první branka do sítě Chelsea od jeho odchodu z londýnského klubu. Celkem proti ní odehrál pět soutěžních zápasů, ale skórovat se mu podařilo až v sobotu. V aktuální sezoně se pyšní skvostnou bilancí 25 soutěžních tref ve 30 zápasech.

Costa šel po krku Barrymu

V úplně jiném světle se předvedl útočník hostů Diego Costa. Ten se nechal hloupě vyloučit po druhé žluté kartě, kterou obdržel po incidentu s Garethem Barrym.

Španělský útočník se zvláštním způsobem zapřel do soupeřova krku, jeho nepřirozený pohyb vypadal, jako kdyby záložníka Evertonu kousl. Podle televizních záběrů se však o kousanec pravděpodobně nejednalo. Nicméně sudí Oliver neváhal ani minutu a ukázal Costovi druhou žlutou.

Na polibek nedošlo, ani na pěsti. Roztržka mezi útočníkem Chelsea Costou a záložníkem Evertonu Barrym během utkání poháru. Po incidentu viděl Costa druhou žlutou kartu, za chvíli šel ze hřiště i jeho rival po červené kartě.
Na polibek nedošlo, ani na pěsti. Roztržka mezi útočníkem Chelsea Costou a záložníkem Evertonu Barrym během utkání poháru. Po incidentu viděl Costa druhou žlutou kartu, za chvíli šel ze hřiště i jeho rival po červené kartě.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud