29. března 2016 • 16:28

Mladá hvězda United: Když na mě Van Gaal křičí, tak se tomu směju

Autor: dvo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
VŠECHNA VIDEA ZDE

V létě přišel do kádru Manchesteru jako „last minute“ přestup z Monaka. Média neustále poukazovala, že částka, kterou anglický klub za Anthonyho Martiala vynaložil, je nesmyslná. Nyní je francouzský talent společně s kapitánem Rooneym nejlepším střelcem United v lize a svého kroku jít hrát pod Louise van Gaala nelituje. „Je vtipný. Pokaždé když na mě křičí, tak se musím smát, ale vím, že to se mnou myslí dobře,“ říká 20letý fotbalista o nizozemském kouči.



Když Manchester United ohlásil na konci loňského léta, že z Monaka angažoval Anthonyho Martiala, strhla se na Ostrovech bouřlivá diskuse. Padesát milionů eur (1,4 miliardy korun) za 19letého klučinu se fanouškům i expertům zdálo jako nesmyslný krok.

Po pár úvodních zápasech ale získal Martial fanoušky „Red Devils“ na svoji stranu a stal se miláčkem publika. Na kontě má už dvanáct branek a společně s kapitánem Waynem Rooneym je v Premier League nejlepším střelcem United.

Trenér Manchesteru United Louis van Gaal
Trenér Manchesteru United Louis van Gaal

Přesto se musí ještě stále hodně věcí učit a přísný trenér Louis van Gaal ho má neustále pod dozorem. „Když pokazím přihrávku nebo si špatně zpracuji míč, okamžitě slyším, jak na mě křičí,“ řekl francouzské televizi RTL. „Rozesmívá mě to, protože vím, že je to pro moje dobro. Chce, aby ze mě byl perfekcionista. A jedině tak se mohu zlepšit,“ dodal.

„Už nyní mi obrovsky pomohl. Důvěřuje mi. Je to velmi dobrý trenér. Možná, že vypadá, že je chladný a bez emocí, ale když zvítězíme, je jiný. Je na něm znát, že má radost,“ řekl o Van Gaalovi vítěz ankety Golden Boy pro nejlepšího fotbalistu do 21 let za rok 2015.

2638981:gallery:true:true

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud