21. dubna 2016 • 21:12

Sport Magazín odhaluje tajemství Leicesteru: thajská kultura a práce

Autor: har
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Náskok pěti bodů a pouhé čtyři zápasy do konečné stanice Premier League stojí před fotbalisty Leicesteru City. Už teď jejich zápasy hypnotizují oči celého světa, pokud misi úspěšně završí, postarají se o jednu z největších senzací sportovní historie. Proč zrovna oni? Odpověď nabízí v hlavním tématu páteční Sport Magazín



„V době, kdy peníze rozhodují o všem, jsme dali všem menším klubům naději, že to nemusí být vždy pravda,“ říká Claudio Ranieri, italský trenér Leicesteru. „Otevřeli jsme srdce a mysl dalším malým klubům. A to mi dává ohromnou radost!“

Míň nadšení projevují sázkové kanceláře, jejichž bookmakeři před sezonu ohodnotili šanci outsidera na zisk titulu kursem 5000:1. Ve hře jsou výplaty tiketů v řádu desítek milionů dolarů.

Závist naplňuje šatny a kanceláře kolosů v Londýně, Manchesteru a Liverpoolu.

Všichni se ptají: Jak je to možné?!

Vždyť tým nevstoupil do sezony s žádnou hvězdou. Ani Jamie Vardy jí tehdy nebyl. A většina kádru si pověst bezejmenných udržela dodnes.

2674126:gallery:true:true

Vždyť na lavičce šéfuje kouč, kterému je 64 let a naposledy byl vyhozen v Řecku od národního mužstva, protože potupně prohrálo s Faerskými ostrovy.

Jak je, u všech Mourinhů, Wengerů, Kloppů a Van Gaalů, možné, že zrovna Leicester se drží na špici od srpna a vydrží v ní až do května? Že mu vidí na záda jenom Tottenham, a to teprve nyní, a nikdo jiný?

Zásluhy letí jednak do Thajska. K majiteli monopolní sítě duty free shopů na thajských letištích, jenž hrával vodní pólo. „Posloucháme problémy každého jednotlivce pracujícího u nás a snažíme se jim je pomáhat vyřešit. To je kultura, kterou jsme do klubu přinesli,“ říká šéf Vichai Srivaddhanaprabha.

Další podíl na úspěchu se připisuje někdejšímu trenérovi, čistokrevnému raplovi, který se obklopil správnými muži. Kteří to byli? Proč on sám skončil? A kteří hráči z českého fotbalu typově odpovídají oporám sestavy Leicesteru?

Kompletní téma v pátečním Sport Magazínu

Páteční Sport Magazín nabízí téma kolem překvapivých lídrů Premier League z Leicesteru i rozhovor s Ryanem HollwegemFoto Archiv Sport

Z dalšího obsahu pátečního Sport Magazínu:

Rozhovor: hokejový drsňák Ryan Hollweg

Světový fotbal: Robert Lewandowski vs. Pierre-Emerick Aubameyang

Uniklo z facebooku: Kobe Bryant

Vysoká hra Zdeňka Haníka: o prohrách s vyceněnými zuby

Auto: Mercedes-Benz S 500 4Matic kupé

Můj první gól: Lucie Voňková

Sportovní TV přenosy na celý týden

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud