23. dubna 2016 • 15:04

Liverpool v problémech. Obránce Sakho neprošel dopingovou kontrolou

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Francouzský reprezentační obránce z Liverpoolu Mamadou Sakho neprošel dopingovou kontrolou. Šestadvacetiletý fotbalista měl pozitivní test na zakázaný prostředek na spalování tuků a vedení anglického klubu ho až do vyřešení případu stáhlo z nominace k zápasům.



Liverpool v oficiálním prohlášení popřel informaci, že je Sakho předběžně suspendován. Semifinalistu Evropské ligy informovala o zahájení vyšetřování kvůli možnému porušení antidopingových pravidel UEFA.

Vedení týmu, který dnes odehrál v Premier League domácí zápas s Newcastlem, se proto s hráčem dohodlo, že ho nebude nasazovat, dokud nebude případ uzavřen.

Podle informací agentury AP neprošel Sakho kontrolou 17. března po odvetném zápase Evropské ligy na hřišti Manchesteru United (1:1). UEFA dala hráči čas do úterka, aby dopingový nález vysvětlil. Do té doby má také možnost požádat o analýzu vzorku B.

Pokud se pozitivní dopingový test potvrdí, Sakho může přijít o start na letním mistrovství Evropy před domácími fanoušky. Ve francouzském národním týmu odehrál zatím 28 zápasů, naposledy se představil na konci března v přípravě s Ruskem (4:2).

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

30. kolo
Články odjinud


Články odjinud