24. dubna 2016 • 04:58

Skalák si podmaňuje Anglii: Přidal další gól a slíbil fanouškům postup

Autor: rjm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Česká hvězda září na anglickém druholigovém nebi. Jiří Skalák už se naplno rozjel v dresu Brightonu, dal druhý gól ve dvou zápasech a fanoušci se mohou zbláznit nadšením. Po utkání na hřišti Charltonu vyvolávali jméno českého reprezentanta a ten jim po utkání složil poklonu. „Děkuji všem za podporu. Byli jste fantastičtí, jako vždy,“ svěřil se Skalák na Instagramu.



Skalák si fanoušky získal. Poctivý dříč a bojovník, to se v Anglii nosí, takový fotbal český fotbalista preferuje a lidem se líbí. A když se k tomu ještě vyhrává, potom to všechno vypadá jako pohádka.

„Jsem moc šťastný, že jsem dal druhý gól. Vybojovali jsme moc důležité vítězství,“ neskrýval nadšení bývalý hráč Mladé Boleslavi, kam ho uvolnila pražská Sparta. Poprvé se trefil v novém působišti v minulém utkání proti QPR.

Leckdo kroutil hlavou, že si po výtečných výkonech nepočkal na nabídku z nejvyšší soutěže. Skalák ale neodolal vábení z Anglie. S Brightonem bojuje o postup do Premier League. Zatím jeho týmu patří dvě kola před koncem třetí příčka, když má stejně bodů jako vedoucí Burnley i druhý Middlesbrough.

VIDEO: Gól Jiřího Skaláka proti Charltonu

 

Mezi elitu se rovnou posunou dva nejlepší celky, z bronzového stupínku musí tým do baráže s dalšími konkurenty z druhé ligy. Je jasné, že Skalák sní o přímém postupu.

„Zbývají nám dva zápasy a společně do nich dáme všechno. Uděláme maximum, aby se splnil náš sen,“ burcuje spoluhráče i fanoušky Brightonu na sociální síti Skalák.

A palce mu na sociální síti drží i příznivci z Čech. „Brighton byl správná volba, v příští sezoně bude v Premier League,“ prorokují. Jasno bude nejspíš za pár týdnů, už teď je ale jasné, že Brighton čeká na cestě za splněním snu pořádně napínavá koncovka.

VIDEO: Fanoušci vyvolávali Skalákovo jméno

Nadšení po utkání neskrýval ani manažer Brightonu Chris Hughton. Ten si mohl vychutnávat úplně jiné pocity než jeho protějšek z Charltonu. Jeho fanoušci totiž po jistotě pádu do nižší soutěže zasypali v úvodu hrací plochu nafukovacími míči na znamení protestu proti politice vedení klubu. To Hughton zářil jako sluníčko.

"Skalák je pro nás důležitým hráčem. Pomáhá týmu a nejen tím, že vstřelil v posledních utkáních gól. Určitě to pomáhá i jeho sebevědomí," pochvaloval si přínos českého fotbalisty.

"Byl jedním ze strůjců našeho vítězství, ale podali jsme výborný týmový výkon. Pochválit musím všechny hráče. Je vždycky třeba, aby hráči ukázali i své individuální schopnosti. Mužstvu to pomůže," dodal.

Více o Jiřím Skalákovi zde>>>

Jiří Skalák vstřelil druhý gól v dresu Brightonu
Jiří Skalák vstřelil druhý gól v dresu Brightonu

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

30. kolo
Články odjinud


Články odjinud