6. května 2016 • 20:00

Ústup ze slávy. Škrtel v Liverpoolu nehraje, chtějí ho v Turecku

Autor: pod
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
Q&A: Zadinův výstup. Dědkova práce? Co Varaďa do Sparty a Hořava v Kladně?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ještě na začátku aktuální sezony si bez něj nedokázali fanoušci Liverpoolu sestavu představit. Jenže obránce Martin Škrtel se v prosinci zranil a vynucená pauza ho nejspíš vyjde draho. Trenér Jürgen Klopp mu totiž dává po návratu jen minimum prostoru a s jeho výkony nejsou spokojení ani příznivci „The Reds“. Proto se schyluje ke Šrktelově odchodu.



Sezonu v Liverpoolu začal kouč Brendan Rodgers, který na Škrtela dlouho vsázel. To se nezměnilo ani po příchodu Jürgena Kloppa, ale byla to nejspíš jen otázka času. Německý kouč je známý tím, že hodně vsází na mladé a Liverpool potřeboval oživit.

Škrtelovi navíc výrazně uškodilo vážné zranění, po kterém vynechal hned několik zápasů. V půlce února se sice vrátil k plnému tréninku, ale vytížení má minimální. V Premier League si po svém návratu připsal jen 225 minut, v Evropské lize si za čerstvého finalistu nezahrál vůbec.

Nejen nízký počet minut nasvědčuje tomu, že se nejspíš blíží Škrtelův konec v Liverpoolu, kde působí už od roku 2008. Když totiž trenér Klopp řešil, kým nahradí za podezření z dopingu potrestaného Mamadoua Sakha, ukázal raději na veterána Kola Tourého.

Když navíc kapitán slovenské reprezentace naposledy nastoupil v základní sestavě proti Swansea, jeho výkon se fanouškům vůbec nelíbil. Je potřeba dodat, že sestava Liverpoolu byla plná mladíků, ale právě zkušený Škrtel je měl řídit. Nepovedlo se, favorizovaní hosté prohráli 1:3.

2692251:gallery:true:true

Pro Škrtela navíc nemluví ani čísla. Právě po zápase se Swansea obletěla internet zajímavá statistika. Liverpool v této sezoně se Škrtelem v základní sestavě vyhrál jen 35% zápasů, zatímco bez něj přes 53%.

O důrazného stopera, který má v Liverpoolu smlouvu až do roku 2018, bude každopádně v Evropě zájem. Přestup do jiného velkoklubu už čekat nemůže, ale i tak si ještě bude moci přijít na velmi dobré peníze i prestiž. Zájem totiž jeví například turecký Besiktas.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud