7. května 2016 • 15:45

Postup do Premier League slaví Kalas s Middlesbrough, Skaláka čeká baráž

Autor: ČTK, rjm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Middlesbrough, kde působil český obránce Tomáš Kalas, slaví postup do Premier League. V posledním kole druhé nejvyšší anglické soutěže doma remizovali v přímé bitvě s Brightonem 1:1 a tento výsledek jim stačil k posunu mezi elitu, protože mají lepší skóre. Brighton, kde hraje český reprezentant Jiří Skalák, jde do baráže. Ani jeden z českých fotbalistů do zápasu nezasáhl.



Sice hrál v sobotu proti sobě druhý tým tabulky Championship se třetím, ale z pohledu posledního kola to bylo opravdové finále. Tým Jiřího Skaláka dobře věděl, že musí vyhrát, jelikož o postupu v případě bodové rovnosti rozhodovalo skóre a to měl Middlesbrough lepší o dva góly.

Middlesbrough otevřel skóre z první větší šance v 19. minutě. Ramírez poslal centr z přímého kopu na zadní tyč, Nugent míč z voleje přihrál Stuanimu a ten ukončil svůj 1013 minut trvající gólový půst. Po inkasované brance se Brighton nemohl dostat do hry, domácí měli několik šancí zvýšit, ale stav zůstal 1:0.

Po přestávce zaúřadovali ze standardní situace také hosté. Knockaert nacentroval na Stephense a ten z úhlu hlavou překonal gólmana Dimiho. Střelec branky ale několik minut poté ostře fauloval Ramíreze a rozhodčí Dean mu udělil rovnou červenou kartu.

Baráž o Premier League si zahrají i Hull, Derby a Sheffield Wednesday. Tam hraje pro změnu český reprezentant Daniel Pudil a jeho tým bude v baráži sokem Brightonu. Z první příčky si přímý postup zajistil postup Burnley.

Anglická druhá fotbalová liga – 46. kolo: Blackburn–Reading 3:1, Cardiff–Birmingham 1:1, Charlton–Burnley 0:3, Derby–Ipswich 0:1, Fulham–Bolton 1:0, Huddersfield–Brentford 1:5, Hull–Rotherham 5:1, Middlesbrough–Brighton 1:1, MK Dons–Nottingham 1:2, Preston–Leeds 1:1, QPR–Bristol 1:0, Wolverhampton–Sheffield Wednesday 2:1.

Z V R P Skóre B

Middlesbrough otevřel skóre z první větší šance v 19. minutě. Ramírez poslal centr z přímého kopu na zadní tyč, Nugent míč z voleje přihrál Stuanimu a ten ukončil svůj 1013 minut trvající gólový půst. Červený tábor byl v extázi.
Middlesbrough otevřel skóre z první větší šance v 19. minutě. Ramírez poslal centr z přímého kopu na zadní tyč, Nugent míč z voleje přihrál Stuanimu a ten ukončil svůj 1013 minut trvající gólový půst. Červený tábor byl v extázi.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud