10. května 2016 • 18:24

Liverpool pustil luxusního náhradníka: Selfíčka za 2,5 milionu týdně

Autor: pod
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
V čem se Pardubice zlepšily? Pánik - bez komentáře. Marinčin by chyběl hodně
PRVNÍ DOJEM: Vsetín by si měl pomoct přesilovkami. Naskočí do baráže Jágr?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Obránce José Enrique a Liverpool? Tohle spojení je u konce. Pro hráče určitě nic příjemného, naopak anglický velkoklub musí pomalu slavit. Španělský fotbalista totiž odehrál za poslední tři roky v Liverpoolu pouze 21 zápasů, což s jeho platem 2,5 milionu korun týdně poněkud neladí. Více než výkony často zaujal fotkami na svých sociálních sítích.



José Enrique přišel do Liverpoolu z Newcastlu v roce 2011 jako vysoce hodnocený levý obránce. „The Reds“ ostatně vyšel na 200 milionů korun a dostal dlouholetou a hlavně dost výnosnou smlouvu.

V první sezoně potenciál plnil, nastoupil do 43 zápasů a byl důležitou součástí týmu. V té následující už to bylo o deset utkání méně, přesto šlo stále o slušnou porci. Pak ale přišel razantní propad.

Vinou zranění, poklesu formy i zvýšené konkurence v ročníku 2013/2014 Enrique odehrál pouze 9 zápasů a v sezoně následující to bylo ještě o jedno utkání méně. Z důležitého hráče se stal náhradník.

Více než na hřišti tak fanoušci Enriqueho viděli díky jeho hojně zásobovaným sociálním sítím. Hlavně jeho Instagram zaplavily fotky z různých večeří s partnerkou či přáteli, dovolených i zábavných akcí. Fanoušci vtipkovali, že má více „selfíček“ než startů na hřišti.

Obránce Liverpoolu José Enrique na dovolené
Obránce Liverpoolu José Enrique na dovolené

Liverpool tak řešil problém. Luxusní smlouva, která zajišťovala Enriquemu 2,5 milionu korun týdně, totiž běžela, a zájemci se zrovna nehrnuli. To se nezměnilo ani loni v létě a tak bylo jasné, že španělský bek dokončí v Liverpoolu svou pětiletku.

Jak se dalo očekávat, na hřiště se příliš nepodíval. Nezměnilo se to ani pod novým trenérem Jürgenem Kloppem. V aktuální sezoně tak má Enrique na svém kontě pouze tři zápasy. Není divu, že Liverpool řekl dost.

Přestože třicetiletému fotbalistovi končila smlouva 30. června 2016, Liverpool na nic nečekal a vypověděl ji ještě o necelé dva měsíce dříve.

José Enrique tak zakončil angažmá v Liverpoolu s bilancí 99 zápasů, 2 gólů a 10 asistencí. To vše za pět let.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud