15. května 2016 • 18:55

Strach na United! Místo fotbalu pyrotechnici likvidovali cvičnou atrapu

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Místo fotbalu zmatek a strach z teroristické hrozby. Na stadionu Manchesteru United se těsně před dnešním zápasem Premier League proti Bournemouthu našel podezřelý objekt, který vypadal jako bomba. Osmdesát tisíc fanoušků bylo postupně evakuováno a pyrotechnici poté řízenou explozí zlikvidovali "neuvěřitelně reálně vypadající výbušné zařízení," z kterého se ovšem nakonec vyklubala atrapa na výcvik psů.



Čtvrt hodiny před plánovaným začátkem utkání v 16:00 SELČ musely být evakuovány dvě tribuny. Na dalších dvou sice fanoušci zůstali, v 16:15 ale hlasatel oznámil, že zápas byl odložen. Klub na oficiálním twitterovém účtu potvrdil, že se tak stalo na doporučení policie.

Britská média informovala o tom, že podezřelý předmět na jedné z toalet na stadionu měl být telefon napojený dráty k jedné z trubek. Na místo pak dorazila na pomoc policii i armáda a pyrotechnici.

Pořadatelé evakuují fanoušky
Pořadatelé evakuují fanoušky

Ti v 17.30 provedli řízenou explozi podezřelého předmětu, který prý sám o sobě výbušný nebyl, ale manchesterská policie ho popsala jako "neuvěřitelně reálně vypadající výbušné zařízení." Z něho se ovšem nakonec vyklubala atrapa výbušniny která sloužila k cvičným účelům. Na stadionu ji údajně zapomněla soukromá společnost po výcviku psů.

Premier League měla v neděli na programu kompletní 38. kolo. Náhradní termín odloženého zápasu zatím není znám, vedení Premier League však chce utkání odehrát co nejdříve. V úvahu však musí zároveň vzít i finále FA Cupu, které Manchester odehraje v sobotu v londýnském Wembley proti Crystalu Palace.

Před dohrávkou s Bournemouthem už však svěřenci Louise van Gaala vědí, že nemůžou skončit na čtvrtém místě. To si po remíze 1:1 na hřišti Swansea zajistili hráči městského rivala Manchesteru City a v úvodu příští sezony je tak čeká kvalifikace o Ligu mistrů.

United budou bojovat alespoň o páté místo. Z toho je prozatím sesadil Southampton, který zvítězil 4:1 nad Crystalem Palace. Naopak West Ham prohrál na hřišti Stoke 1:2 a určitě skončí na sedmé pozici. Osmý Liverpool musí vyhrát středeční finále Evropské ligy, jinak se do příštího ročníku evropských pohárů nedostane.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud