17. května 2016 • 10:30

Skalák po vyřazení plakal, utěšil ho Pudil. Byl hráčem utkání, píší fanoušci

Autor: dvo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zůstaň, jaký jsi... Řepku hráči žerou, bude výborný trenér, předpovídá Páník
Plekanec promluvil o Kladně: Když se pořád opakují stejné chyby, tak…
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bojovali jako lvi až do konce, ale náskok z prvního utkání smazat nedokázali. Fotbalisté Brightonu se do finále play off druhé anglické ligy nedostali a sen o postupu do Premier League se rozplynul. Zklamání bylo po remíze 1:1 v domácí odvetě obrovské, rozhodla prohra 0:2 z prvního utkání. Český záložník Jiří Skalák dokonce nezadržel slzy a utěšoval ho protihráč a spoluhráč z reprezentace Daniel Pudil.



V základní části druhé nejvyšší anglické soutěže utekl Brightonu postup pouze o skóre, které mělo lepší Middlesbrough, kde působí český obránce Tomáš Kalas a tak musel do play off.

V něm zase „Seagulls“ vypadli v prvním kole, když nedokázali přejít přes Sheffield Wednesday, za něhož hraje další český obránce Daniel Pudil. První zápas ovládl Sheffield 2:0, ve druhém už dominoval Brighton.

Velkou šanci měl i Jiří Skalák. Jeho přímý kop skončil jen těsně nad břevnem. Na postup však drtivý tlak domácího mužstva nestačil. Remíza 1:1 rozhodla, že do Wembley, kde se hraje finále, postoupí Sheffield.

VIDEO: Šance Jiřího Skaláka

„Je to náročný okamžik, ale musíme se inspirovat pro příští sezonu. Někteří hráči měli slzy v očích, protože moc dobře věděli, jak dobře celou sezonu hráli,“ řekl po utkání na klubovém webu trenér Brightonu Chris Hughton.

Pro Brighton to byl po dobré sezoně velmi krutý konec. Český záložník Jiří Skalák, který v klubu působí od ledna, se po zápase dokonce neubránil k slzám. Utěšovat jej musel soupeř Daniel Pudil.

VIDEO: Po utkání neudržel Skalák slzy

Fanoušci ale měli jasno. Třiadvacetiletý záložník se během pár měsíců, kdy v klubu působí, stal jejich hrdinou. Během 14 zápasů, kdy se postupně po menších dávkách aklimatizoval na ostrovní styl fotbalu, odehrál 864 minut a dokázal vstřelit dvě branky. Na dalších šest přihrál. Jeho první ligová branka byla navíc v klubu vyhlášena nejhezčím gólem sezony.

Čísla Jiřího Skaláka v Brightonu

 Zápasy: 14
 Góly: 2
 Asistence: 6
 Odehrané minuty: 864
Žluté karty: 2 

„Knockaert a Skalák tu byli jen půlku sezony. Představte si, co dokážou, když ji odehrají celou?“ napsala jedna z fanynek na Twitteru. „Skalák byl hráč zápasu. Je velmi pracovitý a hraje s velkou vášní,“ přidal se další fanoušek 

„Nemohli jsme pro postup udělat víc, zvláště v prvním poločase. Nikdy jsem nezažil, abychom měli takový tlak. Končíme s hlavami nahoře, nejen dnes, ale za celou sezonu,“ řekl po zápase místnímu deníkuThe Argus záložník Steve Sidwell.

Ten také prozradil, že týmem do kabiny přišel předseda klubu a všem hráčům poděkoval. „Přišel za námi a řekl, že sám moc dobře ví, že jsme pro úspěch nemohli za celou sezonu udělat víc,“ dodal.

Jiří Skalák po vyřazení

„Rád bych poděkoval všem fanouškům za skvělou podporu v právě skončené sezóně. Jste bez pochyb nejlepší fanoušci, před kterými jsem hrál, a je mi líto, že se nám nepodařilo postoupit do Premier League. Slibuji, ze příští sezonu uděláme vše pro to, abychom toto zklamaní odvrátili a byli v Premier League. Ještě jednou děkuju za vaši podporu.“

Zklamání z vyřazení bylo obrovské
Zklamání z vyřazení bylo obrovské

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

30. kolo
Články odjinud


Články odjinud